Putin nu mai are răbdare și cere ca livrarea dronelor stealth S-70 Ohotnik, considerate o copie a dronelor americane RQ-170, să fie accelerată

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:

Federația Rusă intenționează să accelereze livrările dronelor de ultimă generație S-70 Ohotnik.

Drona Ohotnik (Vânătorul) -  este un proiect de drona grea de ultimă generație, stealth, dezvoltat de Sukhoi din anul 2012, la comanda Ministerului rus al Apărării.

Conform calendarului actual, livrările sunt programate să înceapă în 2025. 

Totuși, potrivit celor de la Fight Global și a agenției de presă Tass, într-o discuție cu președintele rus Vladimir Putin, președintele  United Aircraft Corporation (UAC) a precizat că livrările vor fi accelerate la solicitarea Moscovei iar dronele vor ajunge sub comanda forțelor ruse în 2024.

Vladimir Putin și directorul executiv al companiei producătoare au avut o întrevedere în cursul zilei de ieri. „Am primit o solicitare prin Ministerul Apărării pentru a accelera dezvoltarea programului astfel încât să începem livrările în 2024”, a confirmat Slyusar, precizând că se lucrează activ pentru îndeplini această misiune.

CITEȘTE ȘI: Drona rusească Okhotnik a zburat în tandem cu un avion de vânătoare Su-30SM (Video)

 

 

Drona rusească Su-70 Ohotnik este considerată o copie a dronei stealth americane RQ-170 Sentinel

 

Slyusar a subliniat că S-70 Ohotnik e un UAV de atac cu „capacități fără precedent, cea mai mare rază de acțiune și mai largă gamă de armament”. Rușii susțin că doar China și SUA pot dezvolta astfel de drone.

Presa rusă a descris drona Okhotnik ca fiind capabilă să parcurgă până la 5.000 de kilometri (3.100 mile), în ciuda greutății sale semnificative de aproximativ 20 de tone.

Însă experții susțin că în crearea noii drone ruseşti de vânătoare Ohotnik a fost copiată tehnologia dronei stealth americane RQ-170 Sentinel.  Totuși, specialiștii spun că rușii nu au copiat complet RQ-170 Sentinel iar Ohotnik nu ar dispune de toate elementele pentru a fi considerată cu adevărat o dronă cu capacitate stealth maximă. 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel