Sistemul de apărare împotriva rachetelor, Iron Dome va fi construit și instalat și în Statele Unite

Eduard Pascu / 04 aug 2020 / 18:52

Compania Raytheon Technologies și Rafael Advanced Defense Systems din Israel s-au asociat pentru construirea sistemului de apărare împotriva rachetelor Iron Dome în Statele Unite, au anunțat companiile pe 3 august.

Cele două companii au înființat societatea Raytheon Rafael Area Protection Systems pentru a dezvolta și instala pe teritoriul Statelor Unite scutul antirachetă Iron Dome. Noua societate va construi sisteme Iron Dome, interceptorul și lansatorul Tamir și racheta SkyHunter (versiunea americană a Tamir), potrivit unui comunicat emis de Rafael.

Tamir și SkyHunter sunt capabile să intercepteze rachete de croazieră, aeronave fără echipaj, rachete, lovituri de artilerie sau de mortiere, dar și alte tipuri de amenințări, transmite Defense News. O singură baterie a sistemului Iron Dome este formată dintr-un radar şi o unitate de control al focului, plus 3-4 lansatoare, fiecare cu câte 20 de rachete. Poate lovi ținte aflate la o distanță cuprinsă între 4 și 70 de km.

„Aceasta va fi prima instalație completă pentru Iron Dome în afara Israelului și va ajuta Departamentul Apărării al SUA și aliații de pe tot globul să obțină sistemul de apărare”, a declarat Sam Deneke, vice președinte al Diviziei Raytheon Missiles & Defense.
Rafael și Raytheon au avut un parteneriat îndelungat în dezvoltarea și fabricarea Iron Dome. Sistemul amplu este amplasat în Israel este „cel mai utilizat sistem din lume, cu peste 2.500 de interceptări cu o rată de succes care depășește 90%.”

Iron Dome este un sistem mobil de apărare aeriană, dezvoltat Rafael Advanced Defense Systems, Israel Aerospace Industries și Raytheon, care produce sistemul de rachete Patriot fabricat în America. Sistemele radar sunt de la ELTA System, o filială a IAI.
Anul trecut, armata americană a decis să achiziționeze două sisteme de apărare anti-rachetă de tip Iron Dome, iar achiziția era definită ca fiind urgentă.

Citește și: Armata SUA urmează să primească primul sistem de apărare antirachetă de tip Iron Dome

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy