O nouă navă de transport rapid de trupe, USNS Newport va intra în dotarea US Navy

Eduard Pascu |
Data publicării:

Nava de transport rapid USNS Newport (EPF 12) a finalizat testele de acceptare pe mare, în Golful Mexic, anunță Austal Limited. 

USNS Newport este cea de-a 12-a navă din clasa Spearhead Expeditionary Fast Transport construită de Austal SUA în Mobile, Alabama, pentru US Navy. Directorul executiv al companiei, David Singleton, a declarat că până acum compania a livrat către US Navy 11 nave în mai puțin de 8 ani.

Nava este programată să intre în serviciul US Navy în această lună, transmite navyrecognition.com.

Un alt EPF din clasa Spearhead, USNS Apalachicola (EPF 13) este în construcție, iar construcția USNS Cody (EPF 14) este programată să înceapă în această lună.

În plus față de programul EPF, Austal SUA are contract pentru livrarea a 19 nave în cadrul programului Littoral Combat Ships din clasa Independence. Până acum au fost livrate 12 nave iar alte cinci nave se află în diferite etape de construcție.

Navele din clasa Spearhead fac parte din programul cu același nume condus de US Navy. Aceste nave sunt destinate transportului rapid de trupe. Nava are carena din aluminiu, este lungă de 103 metri și are o punte deschisă de 1.800 mp, pentru elicopter de clasă medie. Este înarmată cu patru mitraliere de calibru 50 mm. Transportă 300 de militari și poate executa o gamă largă de misiuni - de la operațiuni de securitate maritimă până la ajutor umanitar și salvare în urma dezastrelor. Flexibilitatea navei îi permite, de asemenea, să sprijine și misiuni de operațiuni speciale, de comandă și control și de intervenții medicale primare.

Citește și: Necesitatea de nave de luptă crește profitul constructorilor de vapoare

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel