Știrile zilei: Ambasada României răspunde atacurilor ruse; Gepard, primul exercițiu în afara României; Rusia propune SUA inspecții reciproce; F-35-urile Turciei, la greci?

DefenseRomania vă prezintă un scurt istoric al celor mai importante știri de marți, 27 octombrie.

1. Ambasada României răspunde la atacurile Federației Ruse: „Nu dorim să ne lăsăm atrași în polemici lansate provocator”

Ambasada României în Republica Moldova nu este surprinsă de reacția Ambasadei Federației Ruse în Republica Moldova și precizează că transformarea memoriei militarilor căzuți la datorie în războaie în temă electorală este o expresie de cinism la care ambasada nu vrea să fie părtașă.

 

2. Complexele antiaeriene Gepard, la primul exerciţiu de antrenament în Polonia (Foto)

Militarii Detașamentului de Apărare Antiaeriană ,,Geparzii Transilvani" au început această săptămână în forţă, prin executarea primului exercițiu de antrenament în teren, în poligonul Wierzbiny din Polonia.

 

3. Vânătorul de mine HS Kallisto, distrus de un cargobot (Foto/Video). Coliziune în largul portului Pireu

Vânătorul de mine HS Kallisto (M63) al Forțelor Navale Elene a fost distrus în totalitate, fiind rupt în două, după ce s-a ciocnit cu un cargobot în largul portului Pireu, marţi, 27 octombrie 2020, în jurul orei 07:30.

 

4. Rusia propune inspecții reciproce asupra lansatoarelor americane Mk-41 și a rachetelor rusești 9M729

Moscova invită țările NATO să organizeze inspecții reciproce asupra lansatoarelor terestre americane Mk-41 și a rachetelor de croazieră ruse 9M729 (Novator).

 

5.'Undă verde' din SUA. Avioanele F-35 destinate Turciei ar putea ajunge la Grecia

Grecii anunță că aeronavele F-35, fabricate pentru Turcia, ar putea fi vândute de Statele Unite ale Americii chiar Atenei, în contextul în care tensiunile dintre Occident și Turcia se adâncesc tot mai mult. Iar achiziționarea aeronavelor de generația a V-a nu va periclita programul Rafale. 

 

6. Lynx KF41, viitorul vehicul de luptă pentru infanterie (IFV) al armatei SUA ?

Viitorul vehicul de luptă pentru infanterie (IFV) al armatei SUA ar putea avea ADN german, cel puţin asta susţine publicaţia americană Popular Mechanics atunci când face trimitere la intenţiile companiei germane Rheinmetall de a vinde vehicule  Lynx KF41.

 

7. Ministrul Apărării din Nagorno-Karabah ar fi fost ucis într-un atac al unei drone azere (Video)

Pe internet circulă o filmare efectuată dintr-o dronă care execută un atac asupra unui autovehicul de teren. Autorii postării afirmă că drona aparține Azerbaidjanului și este Bayraktar TB-2.

 

8. Statele Unite nu se lasă intimidate de ameninţările Chinei. Taiwanul primeşte 100 de sisteme de apărare Harpoon

Statele Unite au anunţat luni o nouă vânzare de armament către Taiwan pentru un total estimat la 2,4 miliarde de dolari, în timp ce Beijingul este furios din cauza unei vânzări similare anunţate săptămâna trecută.

 

9. Avioanele F/A-18 Super Hornet vor fi echipate cu rachete hipersonice?

Statele Unite lucrează la dezvoltarea unei rachete hipersonice care în viitorul apropiat ar trebui să se regăsească printre armele instalate pe avioanele de luptă multi-rol F/A-18E Super Hornet ale Marinei SUA. 

 

10. SUA și India au semnat un acord militar major ce urmărește contracararea Chinei

Statele Unite şi India au semnat, la New Delhi, un acord-cheie în domeniul militar şi au convenit intensificarea cooperării lor în regiunea indo-pacifică pe fondul tensiunilor cu China.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel