Complexele antiaeriene Gepard, la primul exerciţiu de antrenament în Polonia (Foto)

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Militarii Detașamentului de Apărare Antiaeriană ,,Geparzii Transilvani" au început această săptămână în forţă, prin executarea primului exercițiu de antrenament în teren, în poligonul Wierzbiny din Polonia.

Complexele antiaeriene Gepard, aflate pentru prima dată pe terenurile de instrucţie poloneze, s-au remarcat prin mobilitate, iar echipajele au reuşit să-şi atingă obiectivele propuse datorită nivelului foarte bun de instruire atins, precizează Revista Forţelor Terestre.

Detașamentul de Apărare Antiaeriană ,,Geparzii Transilvani" participă în cadrul Grupului de Luptă din Polonia pentru asigurarea prezenței înaintate consolidate în flancul Nord-Estic al Alianței NATO, alături de partenerii polonezi, americani, britanici și croați, în conformitate cu măsurile adoptate în cadrul Summit-ului de la Varșovia.

 

Armata română dislocă în premieră sistemul Gepard în afara teritoriului național, într-o misiune NATO în Polonia

 

Potrivit unui comunicat al MApN, emis ieri către DefenseRomania, un detașament de 102 militari din Batalionul 3 Apărare Antiaeriană „Potaissa” din Turda își începe misiunea de șase luni în Polonia, în cadrul Grupului de Luptă NATO dislocat în Baza militară Bemowo Piskie.

Odată cu preluarea misiunii, Batalionul 3 Apărare Antiaeriană „Potaissa” dislocă pentru prima dată în afara teritoriului național sistemul antiaerian Gepard din dotare, misiunile din rotațiile precedente fiind îndeplinite, pentru trei ani și jumătate, cu complexul antiaerian Oerlikon, care va fi readus în țară de detașamentul Batalionului 205 Apărare Antiaeriană „General Gheorghe Pârvulescu” din Craiova, aflat la final de misiune în Polonia.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel