Vânătorul de mine HS Kallisto, distrus de un cargobot (Foto/Video). Coliziune în largul portului Pireu

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Vânătorul de mine HS Kallisto (M63) al Forțelor Navale Elene a fost distrus în totalitate, fiind rupt în două, după ce s-a ciocnit cu un cargobot în largul portului Pireu, marţi, 27 octombrie 2020, în jurul orei 07:30.

,,Marţi, 27 octombrie 2020, în jurul orei 07:30, în zona maritimă a Golfului Saronic, un cargobot s-a ciocnit cu NTHI KALLISTO (vânător de mine HS Kallisto M63). Marina întreprinde toate acţiunile necesare pentru a face faţă incidentului”, se afirma într-un comunicat al Marinei Elene, potrivit Defpost.com.

Potrivit rapoartelor, Kallisto ieșea din port atunci când nava de marfă, identificată drept Maersk Launcheston cu pavilion portughez, s-a ciocnit cu pupa sa. Coliziunea a fost atât de puternică în când, după cum se poate observa în imaginile ataşate, vânătorul de mine HS Kallisto (M63) a fost rupt în două.

Potrivit publicaţiei elene Greek City Times, în urma incidentului, vasul militar s-a înclinat periculos şi a început să ia apă, iar cel puțin două persoane au fost rănite ușor.

La bordul navei erau 27 de persoane și, potrivit unui oficial al gărzii de coastă, doi dintre ei au fost răniți ușor în incident. Cele două persoane rănite au fost evacuate de pe navă și duse la Spitalul Naval din Atena. Rapoartele au adăugat că echipajul rămas este bine și în siguranță.

O operațiune este în curs de desfășurare de către Garda de Coastă și Marina Elenă pentru a aduce nava cu un remorcher în portul Salamis, pentru a preveni scufundarea a ceea ce a mai rămas din HS Kallisto (M63). În prezent, circumstanțele exacte ale incidentului nu sunt cunoscute.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel