Avioanele F/A-18 Super Hornet vor fi echipate cu rachete hipersonice?

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Statele Unite lucrează la dezvoltarea unei rachete hipersonice care în viitorul apropiat ar trebui să se regăsească printre armele instalate pe avioanele de luptă multi-rol F/A-18E Super Hornet ale Marinei SUA. Informaţia a fost făcută publică, săptămâna acesta, de Gillian Bussey, director al Joint Hypersonics Transition Office (JHTO) din cadrul Department of Defense.

Oficialul american din cadrul Pentagonului a precizat că industria americană de apărare lucrează pentru crearea unei versiuni a unei rachete hipersonice pentru US Navy, iar livrarea primelor rachete este planificată să aibă loc în 2028. În același timp, ea nu a furnizat niciun detaliu despre proiect.

Într-un interviu acordat publicaţiei Breaking Defense, Gillian Bussey a precizat că Laboratorul de Cercetare al Forțelor Aeriene a oferit un contract companiei Boeing pentru a dezvolta o rachetă cu design hipersonic şi care să aibă ca sistem de propulsie un motor Dual-Mode Scramjet (DMSJ).

Potrivit lui Bussey, Statele Unite au demarat un astfel de proiect pentru a oferi US Navy o rachetă care să fie compatibilă cu caracteristicile avioanelor F/A-18 Super Hornet care decolează de pe portavioane.

Potrivit The Drive, concernul american Boeing a primit un contract din partea US Navy, in valoare de 30 de milioane de dolari, pentru a dezvolta o rachetă hipersonică care în viitorul apropiat ar trebui să se regăsească printre armele instalate pe avioanele de luptă multi-rol F/A-18E Super Hornet. O astfel de rachetă ar permite avioanelor F/A-18 Super Hornet să lovească mai uşor şi mai precis ţinte aflate, atât pe mare, cât şi pe uscat.

Contractul a fost semnat pe 20 octombrie anul acesta, dezvoltarea noii rachete va fi realizată în cadrul proiectului SPEAR. Testele de zbor ale noii rachete hipersonice sunt programate pentru sfârșitul anului 2022.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel