Thailanda ar putea furniza armatei ucrainene piese de schimb pentru tancuri și vehiculele blindate

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Potrivit Defense Studies, Armata Regală Thailandeză (RTA) ar intenţiona să furnizeze piese de schimb și componente pentru tancurile, vehiculele blindate și alte echipamente militare ale armatei ucrainene. O bună parte din piesele şi componentele pe care Thailanda ar fi dispusă să le ofere ar ajunge pentru transportoarele blindate BTR-3E1, BTR-4MV1 8x8, tancurile Oplot-T și alte camioane militare.

Anterior, relatează Defense Studies, Armata Regală Thailandeză (RTA) a luat măsuri pentru a rezolva problema lipsei de piese de schimb pentru întreținerea propriilor sale vehicule, arme și echipamente militară. Acesta decizie a fost luată după ce producătorii acestor arme şi echipamente militare au închis linia de producție. Prin urmare,

RTA a sprijinit industria privată și agențiile naționale în procesul de producția a pieselor de schimb pe care acum le poate pune şi la dispoziţia armatei ucrainene.

Potrivit analiştilor militari ai ArmyRecognition, mai mulţi reprezentanţi ai armatei thailandeze au declarat presei că la întreținerea vehiculelor blindate ucrainene BTR-3E1 se pot folosi până la 98% din piesele găsite în Thailanda.

De asemenea pot fi furnizate piese pentru tancurile Oplot-T sau camioanele KrAZ, după o discuţie în prealabil cu mai mulţi producători din Thailanda care au capacitatea de a sprijini producția de piese de schimb.

Thailanda deţine mai multe tancuri ucrainene Oplot. În 2011, a fost semnat un contract pentru livrarea a 49 de tancuri în Thailanda, iar în aprilie 2012 uzina mecanică Malyshev din Harkov a început să produca primul lot de tancuri Oplot pentru armata thailandeză.

Săptămâna trecută au apărut primele informaţii ca Forțele Armate Ucrainene au început să folosească pe câmpul de luptă tancurile T-84 Oplot. Mai multe fotografii care surprind tancul T-84 în prima linie a conflictului militar au fost publicate pe rețelele de socializare. 

T-84 Oplot este o versiune îmbunătățită a T-80 MBT de fabricație rusă, care a fost dezvoltată și fabricată în Ucraina.

T-84 Oplot dispune de un tun cu țeavă lisă KBA3 de 125 mm cu încărcare automată de tip carusel. Tunul de 125 mm poate trage și cu proiectile ghidate, ceea ce îi permite să lovească cu precizie tancuri şi vehicule blindate aflate pe o rază de 5.000 m.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel