Thailanda a stabilit planurile de achiziții militare pe termen mediu și lung

Eduard Pascu / 20 feb 2020 / 16:32

Thailanda a dat publicității Cartea Albă a Apărării în care sunt prevăzute programele de înzestrare pe termen mediu și lung, transmite Jane.

În document se face referire, printre altele, la achiziționarea de noi tipuri de avioane de luptă, de transport, VVIP / VIP, de antrenament și avioane fără pilot, precum și noi elicoptere.

Programele cheie includ noi aeronave de luptă care să înlocuiască avioanele F-5 Tiger II, F-16 Fighting Falcon și L-39, noi aeronave de transport mijlocii care să înlocuiască C-130H, Saab 340B și BT-67 și un nou tip de avion VVIP și un elicopter pentru familia regală și o aeronavă VIP pentru înlocuirea avionului Airbus ACJ319 utilizat de oficialii guvernamentali și ca rezervă pentru familia regală. Alte achiziții se referă la avioanele de antrenament DA-40 și CT-4B, precum și un vehicul aerian fără pilot (UAV) pentru a înlocui actuala platformă U1 și un nou tip de elicopter care să înlocuiască Bell 412.

În cadrul proiectului său de înlocuire F-5 Tiger II, Cartea albă propune anul fiscal 2023-25 pentru a procura o singură aeronavă Saab Gripen C/D care să înlocuiască aeronava prăbușită în urma unui accident în 2017 și pentru a readuce flota la 12 avioane (opt Gripen C cu un singur loc și patru Gripen D cu dublă comandă). 

Înlocuirea avioanelor F-16 implică o escadrilă de 12 aeronave multirole care ar trebui să fie achiziționate prin finanțarea din perioada 2028-31 (faza 1 pentru șase aeronave) și din 2030-33 (faza 2 pentru șase aeronave). 

Vezi și: Bell a lansat un nou videoclip cu elicopterul de cercetare și atac 360 Invictus

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy