Tehnologiile Thales vor întări capabilitățile Armatei Franței

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Avion francez Mirage 2000D. Sursă: NATO
Avion francez Mirage 2000D. Sursă: NATO

Spațiul, un instrument al puterii unei națiuni, este deosebit de important pentru autoritățile de apărare, din punct de vedere strategic: capabilitățile militare prin satelit permit forțelor să opereze independent, cu o mai mare precizie și la cele mai înalte niveluri de securitate.

Odată cu dezvoltarea misiunilor expediționare și apariţiei unor cerinţe operaționale din ce în ce mai complexe pentru comunicațiile avansate în teatrele de operaţii, comandanții și forțele desfășurate, în mișcare, trebuie să poată accesa și transmite rapid informațiile.

Pentru intervenții rapide şi crize ce necesită un răspuns urgent și operații mai extinse, forțele au nevoie de sisteme de comunicații mobile de ultimă generație care să fie protejate și securizate, să funționeze 24/7 și să beneficieze de un nivel ridicat de disponibilitate.

Syracuse 4 va beneficia de experiența Thales în sistemele de comunicații prin satelit, pe care compania și-a construit-o ca integrator de tehnologie în Franța și la nivel internațional. Acesta se va baza pe sistemul de transmisiuni High Security System21 pentru a garanta disponibilitatea și confidențialitatea tuturor comunicațiilor și protecția împotriva blocării, interferențelor, intercepției, detectării sau a atacurilor cibernetice. Întrucât Thales Alenia Space va participa la proiectarea componentei de la sol, acesta va fi responsabil de gestionarea misiunii şi va asigura managementul de proiect în cadrul contractului pentru programul Syracuse 4, atât onboard cât și la sol.

În calitate de antreprenor principal pentru componenta la sol a Syracuse 3 începând din anul 2004, Thales a desfășurat peste 1.000 de stații satcom în întreaga lume și este un furnizor certificat NATO pentru sistemele de transmisie securizate System21.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel