Tancurile Abrams vor fi mai greu de distrus. Israel Aerospace Industries (IAI) a finalizat livrarea sistemelor radar WindGuard

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:
Tanc american M1 Abrams
Tanc american M1 Abrams

Compania Israel Aerospace Industries (IAI) a finalizat livrarea sistemelor sale radar WindGuard pentru tancurile Abrams ale armatei SUA. Instalarea acestor sisteme va face ca tancurile Abrams ale armatei SUA sa fie mai greu de lovit.

Compania a livrat Israel Aerospace Industries (IAI) „câteva sute de sisteme radar WindGuard (ELM-2133)” către DRS Land Systems pentru a le intergra pe tancurile Abrams ale armatei SUA.

Dezvoltat de filiala IAI ELTA Systems, ELM-2133 WindGuard este un sistem de radar, dovedit în luptă, capabil să detecteze toate tipurile muniții antitanc.

Odată ce detectează o amenințare, ELM-2133 WindGuard o urmărește și ghidează sistemul de contramăsurii pentru a-l intercepta și neutraliza, înainte ca proiectilul să lovească corpul tancului. Aceste sisteme radar sunt instalate pe tancurile Merkava ale Forțelor de Apărare a Israelului (IDF) și pe transportoarele blindate Namer.

Vicepreședintele IAI și CEO-ul ELTA, Yoav Turgeman, a declarat: „Parteneriatul strategic dintre Israel și SUA se reflectă în angajamentul IAI de a oferi clienților noștri americani cele mai avansate sisteme pentru a-și proteja trupele.’’

„Suntem mulțumiți că DRS Land Systems și armata SUA au fost mulțumiți de capacitatea noastră de a îndeplini programul de livrare. ELTA acordă o importanță deosebia pentru finalizarea cu succes a acestui proiectul și va continua să colaboreze îndeaproape cu clienții noștri americani pe viitor”, a mai precizat CEO-ul ELTA, Yoav Turgeman.

 

Sistemele radar WindGuard vor fi instalate, cel mai probabil, pe cea mai nouă versiune a tancului M1 Abrams,  M1A2C (SEP v.3)

 

Săptămâna trecută, compania israeliană Rafael Advanced Defense Systems a anunțat, miercuri, că a finalizat livrarea unui lot de sisteme active de protecţie “Trophy” (APS), comandate de armata SUA pentru a fi instalate pe tancurile principale de luptă Abrams.

Livrarea marchează o etapă importantă şi vine în sprijinul eforturilor armatei SUA de a instala sisteme active de protecţie “Trophy” pe mai multe brigăzi de tancuri pentru a oferi un grad mai mare de protecţie militarilor americani. Proiectul a fost realizat împreună cu partenerul companiei Rafael, Leonardo DRS.

Conform contractelor atribuite în regim de urgență de către Biroul Executiv al Programului Ground Combat Systems (PEO GCS), din cadrul Pentagonului, cele două companii partenere au livrat primul lot de sisteme active de protecţie “Trophy” (APS) în septembrie 2019, atât pentru US Army, cât şi pentru US Marine Corps.

Sistemul activ de protecţie TROPHY detectează focul inamic, calculează unghiul şi timpul de impact şi lansează o ploaie de alice asupra proiectilului. Raza de acţiune este mică pentru a nu pune în pericol infanteria, iar sistemul este eficient împotriva rachetelor anti-tanc, a RPG-urilor şi a altor proiectile similare.

De la prima sa utilizare în condiţii reale de luptă, în anul 2011, sistemul Trophy a fost folosit de nenumărate ori, dovedindu-şi pe deplin utilitatea prin nivelul ridicat de protecţie pe care l-a oferit soldaţilor care se aflau în vehicule militare care dispuneau de un astfel de sistem activ de protecţie.

Potrivit companiei Rafael, sistemul Trophy a fost supus la peste 5.000 de teste și a acumulat peste 1.000.000 de ore de funcționare, iar acum există contracte pentru producția în serie a peste 1.800 de sisteme de acest tip.

 

US Army intenționează să echipeze un lot mare de M1A2 SEPv3 cu sistemul activ de protecție Trophy 

 

În octombrie 2015, M1A2 SP V3 a fost prezentat pentru prima dată la expoziția de apărare AUSA din Washington DC.

Aceasta este cea mai nouă versiune a M1 Abrams și  va aduce un mare plus legendarului tanc american, făcându-i pe mulţi să-l considere ce mai avansată maşinărie de luptă, din punct de vedere tehnologic, a Forţelor Terestre Americane. 

Primul pachet de upgrade pentru M1A2 SEP V2 la configurația V3 a fost comandat în decembrie 2015, iar primele tancuri aduse la acest nou standard au fost livrate armatei SUA în octombrie 2017. În iulie 2018, Statele Unite au solicitat companiei General Dynamics să actualizeze 100 de tancuri M1A1 la standardul M1A2 SEPv3, iar în 2019 a făcut o comandă suplimentară pentru actualizarea a încă 174 de tancuri M1A1.

Într-un raport din 2017, generalul maior David Bassett, ofițer executiv de programe pentru Ground Combat Systems a spus: „Aceste vehicule nu se referă doar la asigurarea aliaților noștri sau la descurajarea sau constrângerea potențialilor adversari. Acestea sunt pentru a câștiga bătălia pe mai multe domenii."

M1A2C dispune de o mai mare putere de foc, superioritate şi mobilitate, în comparaţie cu alte tancuri. SEPv3 măsoară 9,7 m lungime, 3,7 m lățime și 2,4 m înălțime și este condus de un echipaj format din patru oameni: un șofer, un comandant, un servant și un tunar.

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel