Sute de vehicule blindate ruseşti, capturate de militarii ucraineni. Industria ucraineană de apărare este angajată în repararea lor

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:

Sutele de vehicule militare ruseşti, printre care multe tancuri T-72 şi T-80, care au fost capturate de militarii ucrainenei vor fi reparate de către industria ucraineană de apărare şi oferite mai apoi Forţelor Armate Ucrainene.

Forțele armate ale Ucrainei folosesc deja și vor continua să folosească și mai multe vehicule blindate capturate de la forţele ruse de ocupaţie. Mare parte din tehnica militară capturară de către militarii ucrainene a fost abandonată pe câmpul de luptă din lipsă de combustibil sau în urma unor confruntări militare – militarii ruşi renunţând să mai lupte.

Potrivit analiştilor militari ucraineni ai publicaţiei Defense Express, există deja câteva sute de tancuri rusești, cum ar fi T-72, T-80 capturate de către militarii ucraineni.

Acest număr a fost confirmat publicaţiei Defense Express de către unul dintre reprezentanții industriei ucrainene de apărare.

De precizat că numărul de vehicule militare blindate capturate – trofee de război – este mult mai mare decât cel raportat în diverse publicaţii mass-media ucrainene. Nu se poate stabili cu exactitate numărul acestora, deoarece în fiecare zi sunt capturate noi vehicule militare.

Nota autorului: Potrivit analiştilor militari independenţi de la Oryxspioenkop.com – care în aceste zile au creat o bază de date cu toată tehnica militară rusă capturată şi distrusă pe teritoriul Ucrainei – peste 500 de vehicule militare ruseşti au fost capturate, dintre care peste 100 de tancuri (în special T-72 şi T-80 în diferite versiuni, dar şi T-90).

De precizat că portalul Oryx numără și identifică echipamentele militare distruse în timpul agresiunii militare asupra Ucrainei doar pe baza videoclipurilor și fotografiilor care au ajuns pe internet, ceea ce înseamnă că numărul acestora este mult mai mare.

În prezent, specialiștii care lucrează în întreprinderile care aparţin de consorţiul militar ucrainean de stat Ukroboronprom, dar şi cei care lucrează in întreprinderile private de apărare, în cooperare cu Forțele Armate Ucrainene, şi-au luat angajamentul să repare o bună parte din vehiculele militare blindate capturate de la forţele ruse de ocupaţie.

Dar, în acest moment, industria ucraineană de apărare se confrunta cu unele probleme logistice, deoarece caută să-şi mute o parte din liniile de producţie şi mentenanţă, deoarece forţele ruse de ocupaţie au anunţat în repetate rânduri că vor bombarda întreprinderile militare ucrainene.

De asemenea, după cum precizează analiştilor militari ucraineni, un număr semnificativ de tancuri rusești capturate nu sunt adaptate pentru a fi folosite în misiuni de luptă pe timp de noapte. Acestea sunt în principal tancuri T-72A / B (n.a nu au primit o modernizare substanţială) care au fost trimise de inamic (armata rusă) să participe la agresiunea militară asupra Ucrainei.

Astfel, industria ucraineană de apărare vrea să echipeze cât mai repede tancurile ruseşti capturate cu sisteme de camere cu termoviziune pentru ca acestea să poată fi folosite pe timp de noapte de câte militarii ucraineni.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel