Succesul Operațiunii Spring Shield| Turcia va construi un nou centru de comandă şi control pentru dronele sale

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Turcia va construi un centru de control al dronelor în estul provinciei Erzurum, pentru a le putea folosi în operaţiuni militare care vizează poziţiile PKK (Partidul Muncitorilor din Kurdistan), considerat de Ankara organizaţie teroristă, în regiunea Anatolia de Est, au declarat joi oficiali turci.

Vehiculele aeriene fără pilot (UAV), proiectate şi dezvoltate de industria turcă de apărare, au fost utilizate intens de forțele de securitate în cadrul operațiunilor antiteroriste. Noul centru de comandă şi control al dronelor este de așteptat să fie operaţional în curând.

Forțele de securitate turce efectuează în mod regulat operațiuni de combatere a terorismului în provinciile din estul și  sud-estul Turciei, unde gruparea teroristă PKK încearcă de ani buni să-şi construiască baze şi să aibă o puternică prezenţă. Forțele armate turce (TSK) desfășoară, de asemenea, operațiuni transfrontaliere în nordul Irakului, regiune în care teroriștii PKK se ascund în baze din care pot efectua atacuri asupra Turciei.

Turcia lucrează la dezvoltarea primei sale flote de drone încă de la începutul anilor 2000 

Într-un deceniu și jumătate industria turcă de apărare a dezvoltat mai multe tipuri de drone, de atac sau de recunoaştere, pe care le-a pus la dispoziţia armatei turce, dar le-a şi vândut mai multor state, cum ar fi Ucrainei și Qatarului.

UAV-urile produse de industria turcă de apărare sunt operaţionale din anul 2015 și au fost folosite de Turcia în operaţiunile sale împotriva grupărilor teroriste, dar şi în alte operaţiuni militare, cum ar fi : Operaţiunea Euphrates Shield în 2016-2017, Operaţiunea Olive Branch în 2018, Operaţiunea Peace Spring în 2019 şi Operaţiunea Spring Shield în 2020.

Într-un raport recent realizat de site-ul american Insider, precizează că Turcia, prin utilizarea unor drone de atac în cardul Operaţiunii militare Spring Shield, desfăşurate în provincia siriană Idlib, a dus la o schimbare a raportului de forţe cu Rusia – stat care oferă suport militar armatei regimului Bashar Al-Assad.

Citeşte şi: Operațiunea Spring Shield| Erdogan: Forțele Armate turce au distrus cel puţin opt sisteme Panţîr-S1 (Video)

Publicaţia Insider, citând mai mulţi oficiali NATO, a subliniat că Turcia are „un nou as în mânecă” şi anume o flotă de 100 de drone, care au forţa oarecum Rusia să se gândească de două ori dacă doreşte o escaladare a tensiunilor, pe temea provinciei siriene Idlib, cu Ankara.

Turcii şi-a pus industria naţională de apărare la treabă, iar în aproximativ zece ani a dezvoltat propriul program de drone. Faptul că investiţia în cercetare şi dezvoltate pentru realizarea primului program naţional de drone militare a meritat, a fost confirmat de Operaţiunea Spring Shield, unde succesul a fost garantat de utilizarea de către Forţele militare turce a mai multor drone.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel