Operațiunea Spring Shield| Erdogan: Forțele Armate turce au distrus cel puţin opt sisteme Panţîr-S1 (Video)

S.I. Catalin / 10 Martie 2020 / 15:47

Forțele Armate turce (TSK) au distrus, în cadrul Operațiunii Spring Shield, cel puţin opt sisteme de apărare aeriană Panţîr-S1 (denumirea NATO/AISC: SA-22 Greyhound), oferite armatei siriene de către Rusia şi folosite în ofensivă militară asupra provinciei Idlib din nord-estul Siriei, a precizat marți președintele turc Recep Tayyip Erdogan.

Recep Tayyip Erdogan, preşedintele Turciei, citat de postul de televiziune NTV, a declarat că, în Idlib, Forțele Armate turce au distrus opt sisteme Panţîr-S1 cu ajutorul dronelor. Erdogan a ţinut să precizeze că sistemele Panţir, pe care armata turcă le-a distrus, sunt unele foarte scumpe şi foarte importate, adăugat că, pe lângă Idlib, aceste sisteme sunt dislocate şi în Libia.

 

Pe 27 februarie, Turcia a lansat Operațiunea Spring Shield în nord-vestul Siriei, după ce cel puțin 34 de soldați turci au fost ucișii într-un atac aerian al regimului sirian la Idlib la sfârșitul lunii februarie.

Citeşte şi: Războiul din Siria: Armata turcă a distrus un sistem de apărare rusesc Panțir-S1 (Video)

Sistemul Panţîr-S1 este un sistem combinat de arme / rachete cu autopropulsie, construit în Rusia, care este amplasat pe camioane 8x8. Sistemul de tunuri transportabile / SAM include până la 12 rachete sol-aer 57E6 dispuse în două grupuri cu 6 lansatoare pe turelă și o pereche de tunuri de 30 mm. Sistemul dispune de un radar capabil să detecteze ținte aeriene aflate pe o rază cuprinsă între 20-30 de kilometri.

Citeşte şi: Războiul din Siria: Armata turcă a distrus încă un sistem de apărare rusesc Panţîr-S1 (Video)

Potrivit Defense-Blog, în 2007, Bashar al-Assad a comandat din Rusia, pentru Forţele Armate siriene, aproximativ 50 sisteme de apărare aeriană Panţîr-S1.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy