Operațiunea Spring Shield| Erdogan: Forțele Armate turce au distrus cel puţin opt sisteme Panţîr-S1 (Video)

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Forțele Armate turce (TSK) au distrus, în cadrul Operațiunii Spring Shield, cel puţin opt sisteme de apărare aeriană Panţîr-S1 (denumirea NATO/AISC: SA-22 Greyhound), oferite armatei siriene de către Rusia şi folosite în ofensivă militară asupra provinciei Idlib din nord-estul Siriei, a precizat marți președintele turc Recep Tayyip Erdogan.

Recep Tayyip Erdogan, preşedintele Turciei, citat de postul de televiziune NTV, a declarat că, în Idlib, Forțele Armate turce au distrus opt sisteme Panţîr-S1 cu ajutorul dronelor. Erdogan a ţinut să precizeze că sistemele Panţir, pe care armata turcă le-a distrus, sunt unele foarte scumpe şi foarte importate, adăugat că, pe lângă Idlib, aceste sisteme sunt dislocate şi în Libia.

 

Pe 27 februarie, Turcia a lansat Operațiunea Spring Shield în nord-vestul Siriei, după ce cel puțin 34 de soldați turci au fost ucișii într-un atac aerian al regimului sirian la Idlib la sfârșitul lunii februarie.

Citeşte şi: Războiul din Siria: Armata turcă a distrus un sistem de apărare rusesc Panțir-S1 (Video)

Sistemul Panţîr-S1 este un sistem combinat de arme / rachete cu autopropulsie, construit în Rusia, care este amplasat pe camioane 8x8. Sistemul de tunuri transportabile / SAM include până la 12 rachete sol-aer 57E6 dispuse în două grupuri cu 6 lansatoare pe turelă și o pereche de tunuri de 30 mm. Sistemul dispune de un radar capabil să detecteze ținte aeriene aflate pe o rază cuprinsă între 20-30 de kilometri.

Citeşte şi: Războiul din Siria: Armata turcă a distrus încă un sistem de apărare rusesc Panţîr-S1 (Video)

Potrivit Defense-Blog, în 2007, Bashar al-Assad a comandat din Rusia, pentru Forţele Armate siriene, aproximativ 50 sisteme de apărare aeriană Panţîr-S1.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel