SUA vor vinde zeci de rachete SM-2 Coreei de Sud după reapariția tensiunilor în Peninsulă

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Lansarea unei rachete SM-2, de pe o navă. Sursă foto: Raytheon
Lansarea unei rachete SM-2, de pe o navă. Sursă foto: Raytheon

Departamentul de Stat al SUA a autorizat o posibilă vânzare de rachete antiaeriene către Coreea de Sud, pentru un contract în valoare de 314 milioane de dolari, a anunţat Pentagonul, pe fondul reapariţiei tensiunilor în Peninsula Coreeană.

Coreea de Sud, un aliat-cheie în Asia al Statelor Unite, a solicitat să achiziţioneze o cantitate de până la 94 de rachete SM-2, utilizate de nave împotriva ameninţărilor aeriene, împreună cu 12 sisteme de ghidare şi asistenţă tehnică, pentru un cost total de 313,9 milioane de dolari, a comunicat Agenţia de Cooperare în Domeniul Securităţii (DSCA) a SUA, pe site-ul său.

Agenţia, entitate a Pentagonului, a emis autorizarea, notificând joi Congresul cu privire la posibila vânzare.

 

Achiziția de rachete SM-2 vine după F-35

 

Aceasta survine după ce Coreea de Nord a criticat recent achiziţiile de apărare ale Seulului din Statele Unite, printre care se află sosirea primului avion 'invizibil' F-35.

În contextul impasului în care se află negocierile de denuclearizare după eşecul celui de-al doilea summit americano-nord-coreean, desfăşurat în februarie la Hanoi, Phenianul şi-a continuat testele cu rachete în această lună.

Coreea de Sud are deja în dotare rachete SM-2 produse de Raytheon, dar construieşte mai multe distrugătoare care vor fi echipate cu rachete.

Separat, Japonia, un alt aliat-cheie al SUA în regiune, a primit autorizaţia de a achiziţiona, pentru 317 milioane de dolari, rachete aer-aer cu rază medie, a mai comunicat DSCA.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel