SUA vor redeschide liniile de producție pentru blindatele M2 Bradley și obuzierele M777. ”Avem comenzi pentru sute de unități noi”

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
M2 Bradley / Foto: 101st Airborne Division (Air Assault)
M2 Bradley / Foto: 101st Airborne Division (Air Assault)

Concernul american de apărare BAE Systems va relua producția de vehicule de luptă pentru infanterie M2 Bradley și obuziere de artilerie M777.

Reluarea producției a fost anunțată chiar de directorul executiv al companiei, Tom Arsenault, într-un interviu acordat portalului Defense News.

Potrivit acestuia, BAE Systems va redeschide în curând linii de producție, care au fost închise cu câțiva ani în urmă, pentru a acoperi nevoile SUA și ale partenerilor.

„La ceea ce lucrăm în acest moment în industrie este mai mult o perspectivă pe termen scurt spre mediu. Suntem angajați în completarea stocurilor pentru echipamentele care au fost transferate în Ucraina. Acestea sunt toate domeniile: de la muniție la vehicule de luptă”, a spus Tom Arsenault.

 

Curiosul caz al obuzierului M777: De la zero cerere, la interes imens din partea cumpărătorilor

Obuzier M777 / Foto: U.S. Army Chief of Staff

Șeful BAE Systems a făcut referire în mod special la obuzierul remorcat M777, dar și la vehiculul de luptă Bradley, specificând că acestea vor fi livrate Armatei SUA, iar ulterior și statelor partenere, prin instrumentul ”foreign military sales”.

M777 este o instalație de artilerie remorcată cu un tun de 155 mm, sunt aproximativ 1.000 de astfel de unități în întreaga lume. Cererea pentru ele era aproape inexistentă și practic am oprit producția acestui echipament încă din 2018. Acum, având în vedere importanța artileriei în astfel de conflicte, interesul pentru M777 a reînviat. Armata lucrează cu noi pentru a repune pe picioare producția”, a spus reprezentantul BAE Systems.

Arsenault a mai adăugat că, în timp ce compania nu intenționează să producă Bradley, în acest moment „există comenzi pentru sute de unități noi”. 

Directorul BAE Systems nu a precizat dacă Ucraina va primi vreuna dintre armele nou create, dar trebuie spus că, până la 21 septembrie 2023, Statele Unite au furnizat Ucrainei 186 de M2 Bradley, dar și 4 Bradley de tip ”Fire Support Team vehicles”, vehicule care încorporează un pachet de senzori pentru a detecta mișcările inamicului pe câmpul de luptă.

În plus, SUA au trimis Ucrainei și  198 de obuziere de 155mm, fără a fi specificat numărul exact de obuziere M777 care se regăsesc în pachetele de asistență militară.

Vehicule de luptă Bradley în timp ce sunt încărcate la bordul navei americane ARC Integrity, la 25 ianuarie 2023. Peste 60 de vehicule de luptă Bradley au fost transportate de către Comandamentul militar american de Transport ca parte a pachetului de ajutor militar al SUA pentru Ucraina. Sursa foto: USTRANSCOM.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel