Statele Unite vor o apărarea antiaeriană cu noi sisteme de rachete: Patriot primeşte un nou radar ce facilitează interceptarea mai multor ţinte

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

În 2024, Statele Unite vor consolida apărarea aeriană a armatei cu noi radare și sisteme de rachete antiaeriene, potrivit ArmyTimes. Departamentul american al Apărării (DoD) a anunțat consolidarea rețelei de sisteme de apărare aeriană a armatei în 2024 prin comandarea de noi radare și sisteme de rachete antiaeriene.

În primul rând, sistemul de rachete antiaeriene Patriot PAC-3 va primi un nou radar LTAMDS care va oferi capacități mai bune de detectare și urmărire a țintelor.

În plus, în cazul utilizării rachetelor MIM-104D/E, radarul va oferi un număr mai mare de ținte. Lucrările de integrare a stației radar au fost finalizate în noiembrie 2023. Cel mai recent radar LTAMDS este o componentă cheie a strategiei modernizate de apărare antiaeriană și antirachetă a armatei SUA.

Radarul LTAMDS cu acoperire de 360 de grade, va fi folosit de sistemul Patriot.

O îmbunătăţire suplimentară adusă apărării aeriene va fi reprezentată de achiziționarea noilor sisteme de rachete antiaeriene IFPC, care sunt echipate cu un lansator modular pentru 18 rachete AIM-9X.

Rafael și Raytheon au prezentat anterior Armatei SUA o versiune îmbunătățită a sistemului Iron Dome pentru programul IFPC, dar Pentagonul a acordat contractul de 237 de milioane de dolari pentru sistemul dezvoltat de Dynetics, deținută de compania americană Leidos. 

Sistemul Dynetics, numit Enduring Shield, are capacitate de detecţie şi interceptare la 360 de grade și poate declanșa simultan mai multe rachete interceptoare. Sistemul este simplu de utilizat și poate fi complet integrat cu sistemul de comandă al apărării aeriene și antirachetă al armatei SUA.

Conform calendarului, la începutul anului 2024, Armata SUA ar trebui să primească 12 sisteme de rachete antiaeriene de acest tip.

Atunci când este utilizată o rachetă AIM-9X, raza maximă de acțiune va fi de 41 km, ceea ce oferă capacitatea de a intercepta drone, avioane de luptă, precum și elicoptere. În plus față de AIM-9X, lansatorul modular poate lansa rachete Hellfire, Stinger, precum și Tamir.

Anterior, Armata SUA a efectuat pentru prima dată exerciții militare în Slovacia, folosind noul său sistem de apărare aeriană M-SHORAD.

Sistemul este testat în munții din Slovacia, confruntându-se cu condiții meteorologice severe. În ciuda acestor probleme, armata americană consideră că sistemul funcționează eficient.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel