SUA achiziționează sisteme antirachetă Iron Dome din Israel

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Armata Statelor Unite intenţionează să achiziţioneze un număr limitat de sisteme antirachetă israeliene Iron Dome (Cupola de Fier), în timp ce evaluează opţiunile pentru acoperirea necesităţilor pe termen lung.

Iron Dome este prezentat ca un sistem defensiv care poate apăra oraşe întregi de atacurile cu rachete de tip Katiuşa, cu rază de acţiune între 5 şi 70 de km şi de bombardamentele cu mortiere. Sistemul foloseşte rachete interceptoare mici, care doboară proiectilele. Eficienţa dovedită în zona frontierei israeliene cu fâşia Gaza este de 90%.

"Iron Dome va fi evaluat şi testat ca sistem deja disponibil pentru protecţia militarilor americani împotriva unei game largi de ameninţări cu tiruri indirecte şi aeriene", arată un comunicat al armatei SUA.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a apreciat acordul ca pe "o mare realizare pentru Israel". "Este o nouă manifestare a aprofundării alianţei noastre solide cu Statele Unite şi o expresie a statutului tot mai înalt al Israelului în lume", a spus el.

Sistemele Iron Dome sunt produse de compania de stat Rafael Advanced Defense Systems, care a confirmat contractul fără a da detalii. Unele componente sunt produse de firme americane, cum ar fi Raytheon.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel