Știrile zilei:Donbasul se transformă într-o Transnistrie; Rusia deschide port strategic la Marea Roșie;Noul bombardier stealth al Chinei poate ajunge până în SUA, doar pe hârtie

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

DefenseRomania vă prezintă un scurt istoric al celor mai importante știri de joi, 10 decembrie.

1. Donbasul se transformă într-o Transnistrie - avertizează un oficial Ucrainean

Denis Kazanski, reprezentantul delegației ucrainene în Grupul de contact trilateral pentru soluționarea situației din Donbas, susține că autoproclamatele republici Donețk și Luhansk din estul Ucrainei se transformă într-o "Transnistrie bine înrădăcinată".

 

2. Troc geopolitic. Arme şi echipamente militare pentru un port strategic la Marea Roșie

Rusia și Sudanul au semnat un acord pentru înființarea unui centru logistic militar pentru Marina Militară Rusă în orașul Port Sudan de la Marea Roșie. În schimbul permisiunii Sudanului de a înființa baza, Rusia va furniza statului african arme și echipamente militare.

 

3. Proiectul H-20. Noul bombardier stealth al Chinei poate ajunge până în SUA, doar pe hârtie

H-20 ar trebui să fie un bombardier nuclear stealth chinez capabil să ajungă până în Statele Unite ale Americii. Proiectul sună frumos pentru chinezi, însă o analiză a acestuia arată că aceste capabilități sunt momentan irealizabile.

 

4. Activități intense ale avioanelor de cercetare ale NATO în Marea Neagră și în proximitatea Peninsulei Crimeea

Pe 10.12.2020, deasupra apelor neutre ale Mării Negre au fost semnalate mai multe avioane de cercetare ale unor state membre NATO, care au vizat, în special Peninsula Crimeea. Potrivit surselor de monitorizare a aviației de pe Twitter, în zonă s-au aflat, simultan, două avioane americane RC-135V și P-8A, o aeronavă britanică Sentinel.R1 și un avion francez C-160G.

 

5. Bogdan Aurescu: România va găzdui Centrul European pentru Securitate Cibernetică

România va găzdui la Bucureşti Centrul european de competenţe industriale, tehnologice şi de cercetare în domeniul securităţii cibernetice, precizează Ministerul Afacerilor Externe.

 

6. Navele de patrulare ale Forţelor Navale Bulgare, echipate de compania Saab

Saab a semnat un contract cu compania germană de construcții navale Lürssen, contract în baza căruia compania suedeză va furniza şi integra sistemele sale de arme pe noile nave de patrulare multi-rol, modulare, ale Marinei Militare Bulgare.

 

7. Sute de militari ruși au primit noul echipament de luptă Ratnik

Institutul Central de Cercetare pentru Construcția Mașinilor de Precizie (TsNIITochMash, care face parte din corporația Rostec) a livrat echpamentele de luptă Ratnik trupelor rusești.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel