Sute de militari ruși au primit noul echipament de luptă Ratnik

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Institutul Central de Cercetare pentru Construcția Mașinilor de Precizie (TsNIITochMash, care face parte din corporația Rostec) a livrat echpamentele de luptă Ratnik trupelor rusești, a anunțat joi biroul de presă Rostec.

"Rostec a livrat trupelor aproape 300.000 de echipamente de luptă Ratnik pe parcursul a opt ani. În afară de echipamentul de bază, au fost dezvoltate versiunea pentru comandant, dar și ținutele pentru lunetiști, operatorii de mitraliere și echipajele vehiculelor de luptă", a anunțat Rostec.

"Echipamentul de luptă Ratnik integrează peste 60 de elemente: arme, sisteme optice de ochire, echipament de protecție individuală, seturi de surse autonome de căldură, dispozitive de comunicații și sisteme active pentru protecție auditivă", a declarat directorul industrial al companie Rostec, Bekkhan Ozdoyev, citat de TASS.

"Astăzi, specialiștii militari dezvoltă noul echipament Sotnik, pentru soldatul viitorului. Ne așteptăm să obținem specificațiile pentru dezvoltarea sa în 2021", a spus Ozdoyev.

Noul echipament este de fapt un sistem de echipamente avansate de protecție, de comunicații, armament și muniție. Pe lângă echipamentele de protecție acesta include un sistem autonom de încălzire, un filtru individual de apă, o mască de gaz și un kit medical.

Echipamentul de luptă Ratnik-2 a fost livrat pentru Forțele Terestre ale Rusiei, Forțele Aeriane și pușcașii marini din 2016.

Un echipament avansat de luptă Ratnik-3 cu un exoschelet și un sistem de desemnare a țintei montat pe vizor este în prezent dezvoltat pentru Forțele Armate ale Rusiei.

Citește și: Trupe ruse au primit noul echipament Ratnik-2

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel