Statele Unite investesc în producţia de muniție pentru a satisface nevoile U.S Army, dar şi pe cele ale armatei ucrainene

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Statele Unite investesc în producerea muniției pentru a satisface nevoile de pe câmpul de luptă ale armatei ucrainene, a precizat Laura Cooper, asistent al secretarului Apărării pentru afaceri internaționale.

Cooper a precizat că Statele Unite "monitorizează îndeaproape" câtă muniţie folosesc Forțele Armate Ucrainene, pentru a satisface nevoile lor pe termen lung.

"Urmărim foarte atent cât de repede se consuma muniţia pentru a ne asigura că au ceea ce este necesar pentru a contraataca", a spus Cooper.

Răspunzând la întrebările jurnaliștilor dacă Statele Unite au suficiente muniții pentru propriile nevoi și pentru a oferi şi asistență Ucrainei, oficialul Pentagonului a confirmat că producția de muniție în SUA este în creștere.

"În timp, vom avea un ritm constant al producție atât pentru ucraineni, cât și pentru noi", a subliniat ea.

De asemenea, Cooper și-a exprimat încrederea că sistemele HIMARS suplimentare furnizate de SUA în cadrul noului pachet de ajutor militar vor consolida capacitățile Ucrainei pe câmpul de luptă.

Pentagonul a anunțat în luna august că Statele Unite ale Americii își refac stocurile proprii de GMLRS, care sunt utilizate de sistemele HIMARS și M270

Oficialii americani au vizitat recent facilitățile de producție a sistemelor de rachete de mare mobilitate (HIMARS) și a sistemelor de rachete cu lansare multiplă ghidată (GMLRS).

Pentagonul a subliniat că Statele Unite se concentrează pe creșterea aprovizionării cu rachete ghidate GMLRS cu o rază de acțiune de până la 84 de kilometri.

Departamentul american al Apărării se consultă cu oficialii de la Kiev cu privire la nevoile actuale ale Forțelor Armate ale Ucrainei. La 28 septembrie, la Bruxelles, SUA și țările partenere au discutat elaborarea unei o strategii de asistență în domeniul armamentului pe termen lung pentru Ucraina.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel