SPP. Iohannis, mesaj: Îmi exprim convingerea

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
klaus iohannis
klaus iohannis

Președintele României Klaus Iohannis a transmis un mesaj către Serviciul de Pază și Protecție.

Președintele României s-a adresat atât conducerii SPP, cât și personalului instituției. Acesta a lăudat activitatea SPP și i-a felicitat pe reprezentanții Serviciului. Mesajul președintelui a fost transmis cu ocazia împlinirii a 28 de ani de către SPP.

Mesajul integral transmis de președintele Iohannis:

„Serviciul de Protecţie şi Pază, una dintre structurile importante ale sistemului naţional de securitate, aniversează 28 de ani de existenţă.

Îmi exprim aprecierea pentru eforturile conducerii, precum şi ale tuturor celor care fac parte din această instituţie, pentru menţinerea unui înalt nivel de performanţă în realizarea sarcinilor specifice, cu rezultate remarcabile atât în plan intern cât şi extern.

Serviciul de Protecţie şi Pază se bucură de credibilitate şi prestigiu, în ţară şi în exteriorul graniţelor, datorită prestaţiei profesionale şi adaptării continue a capacităţilor de pregătire şi intervenţie, în funcţie de situaţiile întâlnite.

Astăzi, securitatea globală, cea europeană şi naţională a României sunt supuse unor riscuri noi, care decurg din perpetuarea unor conflicte regionale, proliferarea armelor nucleare, atacuri cibernetice, migraţie ilegală şi terorism internaţional.

În acest context, doresc să evidenţiez contribuţia Serviciului de Protecţie şi Pază la sprijinire demersurilor României în scopul promovării unei politici externe şi de securitate transparente, precum şi al consolidării parteneriatului strategic cu Statele Unite ale Americii şi a statutului ţării noastre în cadrul NATO, al Uniunii Europene şi al Organizaţiei Naţiunilor Unite.

În acelaşi timp, salut rezultatele deosebite ale echipelor Serviciului de Protecţie şi Pază aflate în teatrele de operaţii, în misiuni cu un grad mare de risc desfăşurate în Afganistan şi Sudan, pentru asigurarea protecţiei înalţilor demnitari ai Organizaţiei Naţiunilor Unite.

Îmi exprim convingerea că Serviciul de Protecţie şi Pază va continua să fie un serviciu de elită, care îşi va îndeplini atribuţiile cu profesionalism, ca şi până acum.

Vă felicit pentru realizări şi adresez îndemnul ca, în contextul intensificării ameninţărilor, riscurilor şi vulnerabilităţilor la adresa securităţii naţionale, Serviciul de Protecţie şi Pază să îşi asume pe mai departe un rol activ pe dimensiunea specifică de activitate, sprijinind, astfel, îndeplinirea intereselor şi obiectivelor strategice ale României.

La mulţi ani!"

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel