Spania continuă să vândă armament greu către Arabia Saudită

S.I. Catalin |
Data publicării:

Parlamentul Spaniei a votat ieri, 23 octombrie, împotriva stopării vânzărilor de arme către Arabia Saudită, chiar dacă presiunea internaţională pentru a pedepsi Riyadul pentru uciderea jurnalistului Jamal Khashoggi a crescut.

Chiar dacă Guvernul socialist al Spaniei a anunţat sâmbătă că este "consternat" de moartea jurnalistului saudit, acesta a decis să îşi unească forţele cu principalul partid de opoziţie, Partidul Popular Conservator, pentru a invalida o moţiune parlamentară care a cerut guvernului să oprească tranzacţia, transmite Reuters.

Vânzările de arme spaniole către Arabia Saudită s-au aflat deja în centrul atenţiei luna trecută, atunci când guvernul de la Madrid a anunţat că va stopa vânzarea a 400 de bombe ghidate cu laser către Riyad, doar pentru a-şi inversa decizia câteva zile mai târziu.

La începutul lunii septembrie Spania anunţa că renunţă la vânzarea a 400 de bombe cu ghidaj laser către Arabia Saudită, ţară angajată într-un conflict sângeros în Yemen, anunţa Ministerul Apărării spaniol, citat de France Presse.

Această confirmare a informaţiei transmisă iniţial de postul de radio Cadena SER survine după bombardamentele din această vară din Yemen, soldate cu moartea a cel puţin 66 de copii în cursul unor raiduri în luna august.

Potrivit Cadena SER, guvernul socialist al premierului Pedro Sanchez, venit la putere la începutul lunii iunie, a declanşat în iulie procedura de anulare a contractului semnat în vara anului 2015 de către predecesorul său conservator. Cele 9,2 milioane de euro deja plătite pentru 400 de bombe cu ghidaj laser vor fi returnate Arabiei Saudite, a anunţat postul de radio respectiv.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel