Spania continuă să vândă armament greu către Arabia Saudită

S.I. Catalin / 24 oct 2018 / 17:30

Parlamentul Spaniei a votat ieri, 23 octombrie, împotriva stopării vânzărilor de arme către Arabia Saudită, chiar dacă presiunea internaţională pentru a pedepsi Riyadul pentru uciderea jurnalistului Jamal Khashoggi a crescut.

Chiar dacă Guvernul socialist al Spaniei a anunţat sâmbătă că este "consternat" de moartea jurnalistului saudit, acesta a decis să îşi unească forţele cu principalul partid de opoziţie, Partidul Popular Conservator, pentru a invalida o moţiune parlamentară care a cerut guvernului să oprească tranzacţia, transmite Reuters.

Vânzările de arme spaniole către Arabia Saudită s-au aflat deja în centrul atenţiei luna trecută, atunci când guvernul de la Madrid a anunţat că va stopa vânzarea a 400 de bombe ghidate cu laser către Riyad, doar pentru a-şi inversa decizia câteva zile mai târziu.

La începutul lunii septembrie Spania anunţa că renunţă la vânzarea a 400 de bombe cu ghidaj laser către Arabia Saudită, ţară angajată într-un conflict sângeros în Yemen, anunţa Ministerul Apărării spaniol, citat de France Presse.

Această confirmare a informaţiei transmisă iniţial de postul de radio Cadena SER survine după bombardamentele din această vară din Yemen, soldate cu moartea a cel puţin 66 de copii în cursul unor raiduri în luna august.

Potrivit Cadena SER, guvernul socialist al premierului Pedro Sanchez, venit la putere la începutul lunii iunie, a declanşat în iulie procedura de anulare a contractului semnat în vara anului 2015 de către predecesorul său conservator. Cele 9,2 milioane de euro deja plătite pentru 400 de bombe cu ghidaj laser vor fi returnate Arabiei Saudite, a anunţat postul de radio respectiv.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy