Sistemul rusesc S-500, posibil "antidot” al armelor hipersonice americane

Eduard Pascu |
Data publicării:

Președintele Vladimir Putin a declarat că Rusia lucrează în prezent la sisteme de combatere a armelor hipersonice.

Experții militari ruși cred că Vladimir Putin s-a referit la sistemul sol-aer cu rachete anti-balistice S-500 ca un posibil „antidot” față de armele hipersonice ale inamicului.

"Rusia lucrează în prezent la sisteme de combatere a armelor hipersonice, pe care alte țări încă nu le au", a declarat Vladimir Putin. "Lucrăm, printre altele, la "antidotul" viitoarelor arme hipersonice ale altor țări. Sunt încrezător că vom reuși acest lucru și că suntem pe calea cea bună”, a spus el.

Potrivit lui Victor Murakhovsky, redactor-șef al revistei rusești Arsenalul Patriei, "sistemul S-500 poate deveni acel antidot", la care se referea președintele, transmite TASS.

"Posibil a făcut referire și la modernizarea scutului antirachetă al Moscovei. Este cunoscut faptul că rachetele interceptoare au fost modernizate", a mai adăugat expertul.

La rândul său, directorul Fundației de Asistență pentru Tehnologiile Secolului 21, Ivan Konovalov, a declarat că Rusia este cu mult înaintea Statelor Unite în ceea ce privește tehnologiile hipersonice. Cu toate acestea, SUA vor face tot posibilul să ajungă din urmă cu Rusia cât mai curând posibil, astfel încât ar fi necesară o apărare adecvată împotriva armelor hipersonice pentru menținerea echilibrului.

„Modul de gândire militar clasic este că o armă de atac ar trebui să fie întotdeauna susținută de o armă defensivă, deoarece potențialul adversar va dezvolta și el această sferă. Prin urmare, în paradigma clasică, o tehnologie de atac trebuie întotdeauna completată cu o tehnologie defensivă, și invers", a spus Ivan Konovalov.

Citește și: Rusia securizează Arctica. Flota rusă de Nord va fi dotată cu rachete hipersonice Kinzhal

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel