Sistemul american anti-rachetă THAAD a ajuns în România. Dispozitivele, transportate de două avioane militare

DefenseRomania Team / 07 mai 2019 / 09:03
Sistem THAAD
Sistem THAAD

Sistemul de apărare anti-rachetă THAAD a ajuns în România.

Dispozitivele au fost transportate în ţara noastră cu două aeronave: C-17 Globemaster III și un C-130 Hercules, avioane care au aterizat la Baza Aeriană Mihai Kogălniceanu, informează Radio România Actualități. Militari americani au descărcat un lansator tip THAAD (Teminal High Altitude Area Defense), un radar și echipamentele complementare.

Sistemul THAAD va fi desfășurat doar în România și va fi comandat de Comandamentul Aerian Aliat. El va înlocui sistemul NATO Aegis Ashore de la Deveselu pe durata mentenanței și îmbunătățirii componentelor, proceduri efectuate conform planificării.

Scutul antirachetă al NATO găzduit de Deveselu va fi actualizat în această vară, conform planificării. Ca urmare a aceastei actualizări - care are loc în întregul sistem al flotei ce furnizează elementele sistemului Aegis de apărare antirachetă -, în România va fi operațional temporar, pe durata desfășurării lucrărilor, sistemul american THAAD, cel mai avansat sistem de apărare antirachetă.

„Lucrările care vor fi efectuate la elementele Aegis Ashore amplasate la Deveselu fac parte din actualizarea planificată a sistemelor Aegis ale SUA. Acest proces de actualizare nu va introduce în niciun fel elemente de natură ofensivă sistemului și nu va schimba caracterul strict defensiv al acestuia", informat MApN la începutul lunii aprilie.

CITEȘTE ȘI: Amplasarea sistemului american antirachetă THAAD în România. Rusia solicită explicaţii suplimentare

CITEȘTE ȘI: Scut Aegis Ashore: Lucrări de actualizare la Deveselu. România dă asigurări că nu se vor introduce sistemului "elemente ofensive"

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy