Sistemele Pantsir au eșuat. Rusia caută soluții pentru înlocuirea lor

Tudor Curtifan / 17 mai 2019 / 16:27

Armata Rusiei caută soluții pentru un sistem de apărare aerian mai avansat și mai eficient decât Pantsir (SA-22 - denumirea NATO).

Potrivit unor surse anonime din cadrul Ministerului Apărării al Federației Ruse, Armata și Marina sunt nemulțumite de sistemul Pantsir și caută alternative. 

Sistemul Pantsir s-a dovedit a fi prea complex și lipsit de eficacitate împotriva amenințărilor, informează Defence Blog. Și Marina are nemulțumirile ei, întrucât pentru a proteja navele din zona de coastă și din porturi, actuala versiune navală a sistemului Pantsir a devenit mult prea scumpă în comparație cu eficiența sa.

În timpul operațiunilor din Siria, unde sistemele Pantsir au fost folosite de ruși, au fost descoperite o serie de defecțiuni tehnice. Mai mult, tot în Siria, sistemul s-a dovedit ineficient, când în timpul unui atac al Israelului a fost lovit în plin.

Pe 21 ianuarie, în cursul unui atac al aviației israeliene asupra unor obiective ale forțelor de elită Quds, aparținând Gărzii Revoluționare Iraniene,/aviația israeliană a atacat cu rachete aer-sol mai multe ținte iraniene și siriene în jurul Damascului, printre acestea aflându-se și sisteme avansate de apărare antiaeriană de tip Pantsir S1. Nu a fost prima oară când mai multe sisteme Pantsir S1 au fost distruse de aviația israeliană. Sistemele Pantsir și-au dovedit limitele și în cursul anului trecut când, la fel ca în ianuarie, au fost lovite de Israel în Siria.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy