Sistemele radar ucrainene au ajutat Israelul să distrugă antiaeriana rusească Pantsir-S

S.I. Catalin / 06 feb 2019 / 10:21

Sistemele ucrainene de război electronic Kolchuga-M ar fi ajutat Israelul să distrugă, pe 21 ianuarie, mai multe sisteme de apărare aeriană "Pantsir-S1"ale forțelor armate siriene și iraniene, potrivit DefenseWorld.net.

Sistemul radar Kolchuga face posibilă detectarea țintelor aflate la sol și în aer. Radarul poate urmări mișcarea ţintelor aflate la sol pe o distanţă de 600 km, iar țintele aeriene pot fi urmărite până la altitudini de 10 km şi pe o rază de până la 800 km, ceea ce face ca Kolchuga să reprezinte un sistem eficient de avertizare timpurie.

(w670)

Amintim că, IDF – Israel Defense Forces – a distrus pe 21 ianuarie mai nulte ținte iraniene și siriene în jurul Damascului, printre acestea aflându-se și sisteme avansate de apărare antiaeriană de tip Pantsir-S.

De asemenea, imaginile prezentate de armata israeliană au arătat faptul că mai multe sisteme de apărare antirachetă de producție rusească de tip Pantsir-S1 (denumire NATO SA-22), au fost distruse în urma acestor atacuri.

Sistemul Pantsir-S1 este un sistem combinat de arme / rachete cu autopropulsie, construit în Rusia, care este amplasat pe camioane 8x8. Sistemul de tunuri transportabile / SAM include până la 12 rachete sol-aer dispuse în două grupuri cu 6 tuburi pe turelă și o pereche de tunuri de 30 mm.

Sistemul Kolchuga i-a ajutat pe israelieni să identifice locația tuturor sistemelor de apărare aeriană din Siria, printre care un sistem de rachete Tor, un sistem antiaerian Pantsir-S, un sistem de apărare antiaeriană S-75 Divina și un radar JY-28, a raportat Uawire.

Israelul a achiziționat la sfârșitul anului 2018 un sistem de senzori pasivi Kolchuga-M, produs în Ucraina.

Succesul atacurilor lui Israel asupra infrastructurii iraniene din Siria a fost în multe privințe datorat utilizării unui senzor pasiv Kolchuga, raportează Avia-pro, citând experți chinezi.

Experții chinezi au atras atenția asupra preciziei uimitoare cu care aviaţia israeliană a lovit sistemele ruseşti și au constatat că, înainte de dobândirea sistemului Kolchuga, Israel a fost extrem de precaut în a decide dacă să atace sau nu sistemele Pantsir-S detaşate de Iran în Siria.Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy