Siria: Atac cu maşină-capcană asupra unui convoi militar ruso-turc (Video)

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:

Cel puțin trei soldați ai poliției militare ruse din Siria, parte a unui convoi militar ruso-turc care era angajat într-o misiune de patrulare pe autostrada M4, din provincia siriană Idlib, au fost răniţi în urma unui atac cu maşină capcană.

Centrul Rus de Coordonare pentru Reconciliere din Siria a confirmat, atât incidentul, cât şi faptul că mai mulţi soldaţi ruşi au fost răniţi în urma exploziei. Potrivit centrului rus din Siria, un urma atacului cu maşina capcana, un vehicul blindat al poliţiei militare ruse și unul al Forţelor armate turce, ambele parte ale aceluiaşi convoi militar, au fost avariate.

În momentul de faţă, atât Rusia, cât şi Turcia lucrează pentru identificarea celor care au pus la cale atentatul. Militarii răniţi în urma exploziei au fost transportaţi la bază militară Khmeimim.

Jurnalistul german Julian Röpcke a identificat zona în care a avut loc atentatul, ca fiind intrarea în orașul Arihah, la 15 kilometri sud de Idlib.

În lună martie, Ankara și Moscova au convenit asupra unui protocol care îndeamnă părțile implicate în războiul din Siria să înceteze toate acțiunile militare de-a lungul liniei de contact din zona de descarcerare a provinciei Idlib.
Cele două părţi au mai convenit să respecte o zonă de securitate pentru civili în Idlib, ultimul bastion al rebelilor în Siria, aflat lângă frontiera cu Turcia.

Tot în urma acestor negocieri a fost stabilit că, atât forţele armate ruse, cât şi cele turce, vor efectua începând din 15 martie patrule comune pe autostrada M4, axa strategică rutieră ce traversează regiunea Idlib.

 

Nu este primul incident de acest fel în care un convoi al poliției militare ruse din Siria este implicat


În urmă cu aproape o lună de zile, un transportor blindat BTR-82A al poliției militare ruse din Siria a fost uşor avariat în urma unui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat (IED), în timp ce convoiul militar din care făcea partea era angajat într-o misiune de patrulare pe autostrada M4, din provincia siriană Idlib.

La momentul respectiv, poliţia militară rusă era angajată într-o misiune de patrulare, alături de forţele militare turce, pe ruta dintre localităţile Ariha și Urum al-Jawz, când unul dintre transportoarele blindate BTR-82A a trecut la o distanţă destul de mică – după cum se va putea observa şi în imaginile ataşate – de un dispozitiv exploziv improvizat (IED), activat de la distanţă,

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel