Sikorsky a depus ofertă pentru echiparea Bundeswehr cu elicopterul CH-53 King Stallion

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Sikorsky a depus o ofertă pentru a echipa Bundeswehr cu elicopterul de transport greu Sikorsky CH-53K King Stallion, transmite defence blog.

„Companiile germane vor juca un rol semnificativ în succesul programului CH-53K. Pentru industrie, aceasta înseamnă crearea de noi locuri de muncă pe termen lung”, a declarat Mike Schmidt, director general al Rheinmetall Aviation Services GmbH. 

Sistemele de avionică ale CH-53K și sistemele de control digital al zborului sunt concepute pentru a permite actualizări software viitoare. Un sistem de senzori integrat permite aeronavei să prezică și să prevină problemele tehnice într-un stadiu incipient, astfel reducându-se drastic efortul de întreținere, care este un element cheie pentru cererea de disponibilitate a flotei.

 

Elicopter multirol compatibil cu avioanele de transport

 

 

CH-53K este echipat cu un sistem de alimentare în aer care este interoperabil cu avioanele ”cisternă” KC-130J de la Lockheed Martin, pe care Bundeswehr intenționează să le opereze. CH-53K poate fi încărcat cu aceleași echipamente ca aeronavele de transport C130-J și A400M. Acest lucru înseamnă că elicopterul poate fi utilizat în special în zonele în care aceste aeronave nu pot ateriza.

 

Destinație militară și civilă

 

 

CH-53K poate fi utilizat pentru transportul tactic de personal și echipamente, precum și pentru operațiuni de salvare în caz de dezastru, misiuni umanitare, de evacuare medicală sau operațiuni de căutare și salvare. Elicopterul poate transporta o cantitate de patru ori mai mare de apă decât alte modele, mai scrie sursa citată, beneficiind de o rază mare de acțiune. Aeronava dispune totodată de controale de zbor, reducând volumul de muncă al piloților. 

Vezi și: Germania înlocuiește elicopterele de transport VFW-Sikorsky CH-53G

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel