Germania înlocuiește elicopterele de transport VFW-Sikorsky CH-53G

Eduard Pascu / 26 noi 2019 / 15:20

Germania are de ales, până în ultimul trimestru al anului 2020, între doi concurenți pentru varianta de elicopter de transport Schwerer Transporthubschrauber (STH) , anunță Jane.

Cu ocazia conferinței pe teme de securitate de la Berlin (BSC), directorul pentru afacerile din Germania ale lui Lockheed Martin, Alexander Walford, a declarat că compania va emite guvernului, în ianuarie 2020, propunerea finală pentru un contract preconizat a demara „la sfârșitul anului viitor”.

Lockheed Martin oferă Germaniei modelul Sikorsky CH-53K King Stallion, în timp ce Boeing oferă modelul CH-47F Chinook. Ambele companii sunt singurele părți ofertante pentru programul de înlocuire a elicopterului de transport VFW-Sikorsky CH-53G / GS / GA pentru Luftwaffe.

Cerința STH prevede achiziția a 44-60 de elicoptere pentru Bundeswehr în perioada 2023 - 2031. În aprobarea programului STH în noiembrie 2018, guvernul german a declarat că a este neapărat nevoie de înlocuirea celor 70 de elicoptere CH-53G / GS / GA / GES care sunt depășite iar Stallion și Chinook au fost singurele soluții „adecvate”.

Proiectat pentru a satisface nevoia de transport pe verticală de echipamente grele a US Marine Corps (USMC), elicopterul CH-53K urmărește aceeași linie ca predecesorul său CH-53E în ceea ce privește proiectul de bază. Cu toate acestea, îmbunătățirea constă într-o capacitate de ridicare grea mult îmbunătățită (Varianta K poate ridica de trei ori cantitatea transportată de varianta E printr-o combinație de motoare mai puternice și palete de rotor avansate), care este implementată în aceeași dimensiune.

Elicopterul CH-53K este capabil să îndeplinească o serie de sarcini utile, inclusiv transport de vehicule militare și poate ridica trei încărcări externe, independente, simultan.

Vezi și:  Cel mai versatil elicopter american CH-53E Super Stallion a ajuns la un milion de ore de zbor

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy