Germania înlocuiește elicopterele de transport VFW-Sikorsky CH-53G

Eduard Pascu |
Data publicării:

Germania are de ales, până în ultimul trimestru al anului 2020, între doi concurenți pentru varianta de elicopter de transport Schwerer Transporthubschrauber (STH) , anunță Jane.

Cu ocazia conferinței pe teme de securitate de la Berlin (BSC), directorul pentru afacerile din Germania ale lui Lockheed Martin, Alexander Walford, a declarat că compania va emite guvernului, în ianuarie 2020, propunerea finală pentru un contract preconizat a demara „la sfârșitul anului viitor”.

Lockheed Martin oferă Germaniei modelul Sikorsky CH-53K King Stallion, în timp ce Boeing oferă modelul CH-47F Chinook. Ambele companii sunt singurele părți ofertante pentru programul de înlocuire a elicopterului de transport VFW-Sikorsky CH-53G / GS / GA pentru Luftwaffe.

Cerința STH prevede achiziția a 44-60 de elicoptere pentru Bundeswehr în perioada 2023 - 2031. În aprobarea programului STH în noiembrie 2018, guvernul german a declarat că a este neapărat nevoie de înlocuirea celor 70 de elicoptere CH-53G / GS / GA / GES care sunt depășite iar Stallion și Chinook au fost singurele soluții „adecvate”.

Proiectat pentru a satisface nevoia de transport pe verticală de echipamente grele a US Marine Corps (USMC), elicopterul CH-53K urmărește aceeași linie ca predecesorul său CH-53E în ceea ce privește proiectul de bază. Cu toate acestea, îmbunătățirea constă într-o capacitate de ridicare grea mult îmbunătățită (Varianta K poate ridica de trei ori cantitatea transportată de varianta E printr-o combinație de motoare mai puternice și palete de rotor avansate), care este implementată în aceeași dimensiune.

Elicopterul CH-53K este capabil să îndeplinească o serie de sarcini utile, inclusiv transport de vehicule militare și poate ridica trei încărcări externe, independente, simultan.

Vezi și:  Cel mai versatil elicopter american CH-53E Super Stallion a ajuns la un milion de ore de zbor

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel