Serviciile lituaniene dezvăluie că Rusia are resurse pentru încă doi ani în Ucraina. SUA: Rușii sunt contracronometru, ”își consumă lichiditățile”

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: Ministerul apărării / Șoigu, aflat în inspecție la Uraltransmash - una din fabricile de armament din Urali. Aici se produc și se repară obuziere autopropulsate 2S35 Koalitsiya SV, 2S19 Msta-S, 2S3 Akatsiya, 2S4 Tyulpan, 2S5 Giatsint, and 2S35 Koalit
Foto: Ministerul apărării / Șoigu, aflat în inspecție la Uraltransmash - una din fabricile de armament din Urali. Aici se produc și se repară obuziere autopropulsate 2S35 Koalitsiya SV, 2S19 Msta-S, 2S3 Akatsiya, 2S4 Tyulpan, 2S5 Giatsint, and 2S35 Koalitsiya SV. Ministrul rus al Apărării l-a criticat pe proiectantul șef al companiei pentru că a întârziat producția unuia dintre sistemele sale de artilerie.

Rusia are suficiente resurse pentru a lupta cu aceeași intensitate în Ucraina încă doi ani. Potrivit Reuters, acest lucru a fost raportat joi de două servicii de informații lituaniene.

După doi ani de război, trebuie să recunoaștem că economia Rusiei nu este atât de afectată, astfel încât să oprească războiul, dar situația economică e mai complicată decât lasă să se înțeleagă regimul de la Kremlin. 

Capacitatea Rusiei de a prelungi războiul este ajutată de prețul ridicat al petrolului, eludarea sancțiunilor și investițiile statului în industria de apărare, în practică, trecerea la o economie de război, arată analiza lituanienilor, preluată de Reuters.

„Moscova este capabilă să evalueze lecțiile învățate și să-și îmbunătățească eficacitatea luptei”, au declarat serviciile de informații VDS și MIDD din Lituania în raportul lor anual comun de evaluare a amenințărilor cu care se confruntă țara baltică.

Rusia, spun ei, a reușit să-și reformeze și să-și consolideze armata, uzată de invazia Ucrainei, și este acum pe cale să-și extindă capacitățile militare de-a lungul granițelor sale cu țările NATO.

Motivul pentru care sancțiunile nu au avut asupra Rusiei efectul devastator, scontat de europeni, se leagă în principal de implementarea sancțiunilor, așa cum remarca și Politico.

Spre exemplu, Occidentul nu a vrut să pună presiune prea mare pe statele-intermediar, care au ținut, practic, în viață economia Rusiei: ”Washingtonul nu vrea să înarmeze masiv India împotriva Chinei; Bruxellesul nu vrea să slăbească poziția Turciei în Orientul Mijlociu”, arată publicația

 

”Sunt contracronometru”. Economia Rusiei a trecut pe modul ”război”

Uzina de armament Uraltransmash, din Urali. Aici se produc și se repară obuziere autopropulsate 2S35 Koalitsiya SV, 2S19 Msta-S, 2S3 Akatsiya, 2S4 Tyulpan, 2S5 Giatsint, and 2S35 Koalitsiya SV.

Un înalt oficial al administrației Biden a subliniat că Rusia își consumă lichiditățile și își trece fabricile la economia de război, ceea ce, inevitabil, îi vor afecta stabilitatea socială.

”Ei sunt contracronometru, în privința capacității de a susține strategia”, a spus un oficial de rang înalt, care a cerut să rămână anonim pentru a discuta o problemă atât de sensibilă.

„Așadar, scopul nostru este să încercăm să facem acest lucru mai dificil și să accelerăm ritmul în care acest lucru (producția de război a Rusiei - n.r) devine pur și simplu nesustenabil”, spune acesta.

Practic, rușii încearcă un mare bluff și speră ca Vestul să cedeze primul (deși, ca să avem un ordin de mărime, doar PIB-ul Californiei e aproape dublu față de cel al Federației Ruse).

Totuși, doar sancțiunile nu sunt suficiente pentru victoria Ucrainei, recunosc oficiali americani, care se referă la necesitatea reluării ajutorului militar al SUA.

 

Moneda principală pentru tranzacțiile internaționale rusești este yuanul

 

Potrivit oficialilor lituanieni, serviciile secrete rusești încearcă să se asigure că Rusia scapă de sancțiunile impuse industriei de apărare a țării.

În acest sens Iranul și Coreea de Nord furnizează în mod deschis arme și muniție Moscovei, dar China a devenit cel mai mare furnizor al său de semiconductori, iar yuanul a devenit principala monedă pentru tranzacțiile internaționale rusești, a spus informațiile lituaniene. Asta arată și cât de dependentă a devenit Rusia de China.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel