Serbia achiziționează sistemele Mistral 3 MBDA

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:

MBDA anunță semnarea cu Ministerul sârb al Apărării a contractului privind achiziția sistemelor de apărare aeriană cu rază scurtă Mistral 3, eveniment care a avut loc astăzi, 16 iulie 2019, cu ocazia vizitei la Belgrad a Președintelui Franței, Emmanuel Macron.

(w670)

Cu această primă comandă de rachete europene, Serbia devine al 32-lea stat client pentru Mistral și a 10-a țară invitată să se alăture clubului utilizatorilor de sisteme Mistral. Acest lucru va permite Serbiei să beneficieze de experiența multor alte forțe care operează Mistral în Europa și să contribuie la dezvoltarea viitoarelor sisteme de arme bazate pe acest tip de rachetă.

Contractul semnat astăzi se referă la achiziția rachetelor Mistral, a lansatoarelor pentru trupele terestre, a altor echipamente și logistică aferente acestui sistem, precum și oferirea de asistență tehnică și materială pentru integrarea rachetelor Mistral pe vehicule PASARS ale Forțelor Armate Sârbe.

 

Mistral 3, cea mai recentă generație a familiei Mistral MBDA

 

(w670)

Mistral 3, cea mai recentă generație a familiei Mistral disponibilă astăzi, se remarcă printr-o înaltă rezistență la contramăsuri în infraroșu și capacitatea de a aborda ținte aeriene care au o joasă semnătură termică, precum rachetele și dronele.

Prezent la semnarea contractului, Eric Beranger, CEO al MBDA, a spus:

"Suntem mândri că acest contract depășește cu mult nivelul unei simple achiziții. Serbia este invitată să devină membru al clubului utilizatorilor de sisteme Mistral și devine un nou partener pentru MBDA. Mai presus de orice, acest contract este primul pas important al unei cooperări pe care o vom dezvolta cu Serbia, o țară ale cărei obictive de securitate sunt similare cu ale Franței și Uniunii Europene."

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel