Senatul SUA a confirmat viitorul șef al Pentagonului

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin
Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin

Senatul SUA a confirmat vineri candidatul președintelui Joe Biden, generalul de armată în retragere Lloyd Austin, pentru a ocupa funcția de secretar al apărării - primul american de culoare aflat în acest rol, informează Reuters.

Votul a fost un covârșitor: 90-2 din totalul de 100 de membri, fiind nevoie doar de majoritate simplă.

Parlamentarii din ambele partide s-au declarat mulțumiți că Austin va fi instalat pentru a conduce Pentagonul la doar două zile după ce Biden a depus jurământul de președinte.

Senatorul Jack Reed, noul președinte democrat al Comitetului pentru Servicii Armate al Senatului, a remarcat gama largă de provocări cu care se confruntă țara - inclusiv pandemia de coronavirus și concurența cu China și Rusia.

"Generalul Austin este o persoană extrem de potrivită, cu o lungă și distinsă carieră în armata SUA", a spus Reed înainte de vot.

"Ne aflăm în cele mai delicate momente", a declarat senatorul James Inhofe, fostul președintele republican al Comitetului pentru Servicii Armate al Senatului, cerând și acesta sprijinul pentru candidat.

Membrii Congresului au aprobat joi o derogare care i-a permis lui Austin să conducă Pentagonul, deși acesta nu îndeplinea perioada minimă șapte ani de la părăsirea serviciului militar.

Singurele voturi împotrivă au fost exprimate de senatorii Josh Hawley (Montana) și Mike Lee (Utah).

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel