Șeful CIA a preferat să meargă personal la Kiev săptămâna trecută. William Burns a informat despre planurile Rusiei

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Directorul CIA, William Burns.
Directorul CIA, William Burns.

Directorul Agenției Centrale de Informații a SUA, William Burns, a vizitat în secret Kievul la sfârșitul săptămânii trecute. Zelenski și Budanov au fost informați despre planurile rușilor 

Potrivit publicației WP, Burns a sosit în Ucraina pentru a-l informa pe Zelenski despre așteptările sale cu privire la planurile militare ale Rusiei în următoarele săptămâni și luni.

Misiunea lui William Burns de săptămâna trecută amintesc de vizita șefului CIA din februarie 2022, când șeful CIA a fost trimis special de președintele Biden pentru a-l avertiza pe liderul de la Kiev despre iminența unui atac al Federației Ruse.

Potrivit unor surse, Zelenski și reprezentanți ai informațiilor ucrainene au discutat cât timp mai poate conta Ucraina pe ajutorul din partea Statelor Unite și a Occidentului, după ce republicanii au câștigat majoritatea în Camera Reprezentanților.

„Directorul Burns a vizitat Kievul, unde s-a întâlnit cu colegi de la serviciile secrete ucrainene, precum și cu președintele Zelenski și a confirmat sprijinul nostru continuu pentru Ucraina în apărarea acesteia împotriva agresiunii ruse”, a spus oficialul american pentru WP.

Burns a subliniat „urgența momentului actual pe câmpul de luptă” și a recunoscut că va veni un moment când va fi mai greu pentru Ucraina să conteze pe același nivel de ajutor, au spus sursele publicației americane.

După întâlnirea cu Burns săptămâna trecută, „Zelenski și consilierii săi au avut impresia că sprijinul Kievului din partea administrației Biden rămâne puternic, iar fondurile de urgență de 45 de miliarde de dolari pentru Ucraina, aprobate de Congres în decembrie, vor dura cel puțin până în iulie sau august”. scrie ziarul. , referindu-se la cuvintele surselor.

De asemenea, potrivit unor surse, Kievul este acum mai puțin încrezător în perspectiva ca Congresul să adopte un alt pachet de ajutoare suplimentare de mai multe miliarde de dolari, așa cum a fost în primăvara trecută.

„În urma întâlnirii, Zelenski a înțeles clar că sprijinul Washingtonului pentru Kiev rămâne puternic, iar finanțarea de 45 de miliarde de dolari aprobată de Congres în decembrie 2022 va continua cel puțin până în iulie sau august”, scrie WP.

 

Rusia ar putea pregăti ceva în următoarele săptămâni

 

Potrivit informațiilor ucrainene, Rusia ar putea pregăti diverse scenarii pentru un al doilea atac. Vladimir Putin nu a renunțat la obiectivul său strategic de a distruge poporul și statul ucrainean.

Anterior, șeful Ministerului Apărării al Ucrainei, Oleksi Reznikov, a declarat că o nouă ofensivă pe scară largă a trupelor ruse va începe în primăvară.

La rândul său, generalul (r,) polonez Waldemar Skzypchak a avansat ideea unei intrări a Armatei Ruse direct de pe teritoriul său și nu din Belarus, în încercarea de a face joncțiunea cu forțele din Bahmut.

***

Fost ambasador al SUA la Moscova și un oficial de top al Departamentului de Stat, William Burns este unul dintre cei mai importanți experți ai guvernului american în problemele ce țin de Federația Rusă.

Burns a vizitat Ucraina la începutul lunii octombrie a anului trecut și sa întâlnit cu președintele Volodimir Zelenski și cu alți oficiali. Vizita la Kiev a făcut parte dintr-un turneu al șefului CIA, care a inclus discuții în Turcia cu oficiali ruși din cadrul serviciilor de informații.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel