Ipoteză mai puțin vehiculată: Rusia poate lovi din direcția Voronej, Kursk și Bryansk. Obiectivul - joncțiunea cu forțele de la Bahmut

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Exerciții ale Armatei Federației Ruse / Ministerul rus al Apărării
Exerciții ale Armatei Federației Ruse / Ministerul rus al Apărării

Generalul polonez Waldemar Skzypchak a cerut o creștere multiplă a ajutorului acordat Ucrainei cu arme, inclusiv rachete cu rază lungă de acțiune, tancuri și avioane.

Rusia poate ataca Ucraina de pe propriul teritoriu, iar direcția belarusă nu va face decât să distragă atenția, crede generalul (r.) Waldemar Skzypchak.

Waldemar Skzypchak este unul dintre experții militari care cred că urmează un punct de cotitură decisiv în război. În 2006-2009, Skzypchak a comandat forțele terestre ale armatei poloneze, fiind și ministru adjunct al apărării.

Skzypchak a subliniat că acum este momentul să fie crescut ajutorul acordat Ucrainei cu arme, inclusiv rachete cu rază lungă de acțiune, tancuri și avioane.

"După ce rușii au pierdut bătăliile în primăvară și vară, ei s-au retras și și-au concentrat trupele în zonele Bryansk, Kursk și Voronezh. Din octombrie, își reconstruiesc forțele acolo. Ei desfășoară o mare mobilizare pentru aceasta. Și deși totul este destul de haotic, au o rezervă de 1,2 milioane de oameni. Dintre aceștia, 300.000 mobilizați sunt în curs de pregătire. Majoritatea acestor forțe sunt concentrate în prezent în regiunea Voronej, Kursk, Bryansk", a explicat generalul polonez.

„Cred că Rusia poate lovi Ucraina din această direcție, deplasându-se de acolo în direcția sudică, la vest de Harkov, de-a lungul râului Vorskla, care se varsă în Nipru. În acest scenariu, Poltava și Dnipro sunt atacate. Ei pot încerca să-și unească forțele din această direcție cu cei care luptă în prezent în est în zona Bahmut și Soledar”, a adăugat Skzypchak.

 

O strategie a pașilor mici

 

În ceea ce privește un posibil atac rusesc asupra Kievului , el a subliniat că Putin își dorea cu adevărat să pună mâna pe capitala Ucrainei și să-și instaleze acolo guvernatorul, dar nu a reușit. În acest sens, dictatorul rus a pierdut deja acest război.

Harta Ucraina / DoD

"Putin nu va putea conduce poporul ucrainean. După tot ce s-a întâmplat, acest popor urăște Rusia. Ucrainenii au supraviețuit Bucea, Irpin... Și câte locuri sunt unde soldații ruși au ucis ucraineni ", a spus generalul.

"După părerea mea, Putin este acum nevoit să treacă la o strategie a pașilor mici. A folosit-o în 2014, când a pus mâna pe Lugansk și Donețk. Încercarea de a ocupa întreaga țară a eșuat. În continuare, cel mai probabil, obiectivul său va fi să ia o parte din regiunea Harkov, regiunile Luhansk, Donețk, Zaporijia și Herson. Dacă va reuși să facă acest lucru depinde de tine și de noi - Occidentul. Trebuie să facem totul pentru ca Ucraina să poată continua să reziste agresiunii ruse și să-și elibereze teritoriile. Cheia victoriei Ucrainei este în mâinile Occidentului", a subliniat Skzypchak.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel