Sârbii spun că tancurile rusești T-72MS sunt cele mai bune din lume. Vucic mulțumește Rusiei pentru întărirea Armatei sârbe

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Tancuri rusești T-72MS donate Serbiei de către Federația Rusă. Sursă foto: Ministerul Apărării de la Belgrad
Tancuri rusești T-72MS donate Serbiei de către Federația Rusă. Sursă foto: Ministerul Apărării de la Belgrad

Sârbii sunt de părere că cel mai bun tanc din lume este ... T-72MS. Versiunea modernizată a T-72 a fost donată de Rusia pentru întărirea Armatei Serbiei, prilej cu care președintele sârb Aleksandar Vucic a mulțumit Moscovei.

În primăvara acestui an Ministerul sârb al Apărării a anunțat că Federaţia Rusă a făcut către Armata Sârbă o donaţie în valoare de aproximativ 75 de milioane de euro, care este formată din 30 de transportatore blindate BRDM-2MS și 30 de tancuri modernizate T-72MS.

Donația a fost făcută în baza unui acord între președintele sârb Aleksandar Vucic și președintele rus Vladimir Putin.

În cadrul unei expoziții de armament din Serbia, care a avut loc ieri, citat de agenția de presă rusă Tass, președintele sârb Aleksandar Vucic a mulțumit Federației Ruse pentru donație.

„Am primit aceste tancuri de la ruși. Au fost predate recent de ministrul Serghei Șoigu, tehnica militară fiind transferată la Nis. Suntem într-adevăr recunoascători prietenilor noștri ruși care ne-au donat aceste tancuri. Tancurile T-72MS dispun de sistem de protecție specială”, a declarat Vucic, potrivit sursei citate.

 

Un ofițer sârb i-a spus președintelui Vucic că tancurile rusești T-72MS sunt cele mai bune din lume

 

2. Tancuri ru... (t-72-serbia_98508100.jpg)

Tancuri rusești T-72MS donate Serbiei de către Federația Rusă. Sursă foto: Ministerul Apărării de la Belgrad

 

În cadrul evenimentului, președintele rus a discutat cu echipajele militare sârbe de tancuri. În momentul în care Vucic i-a întrebat pe militarii sârbi ce părere au despre T-72MS, unul din ofițerii sârbi a afirmat, potrivit Tass: „T-72MS este cel mai bun tanc din lume”.

Precizăm că tancul T-72MS denumit „White Eagle”, este o versiune modernizată a tancului T-72. Tancul T-72MS cântărește 44,5 tone şi poate atince o viteză maximă de 60 km/h. Este echipat cu un tun de 125 mm, cu o mitralieră PKT de 7,62 mm și cu o mitralieră KORD de 12,7.

Pe lângă Serbia, Rusia a donat versiunea T-72B1MS a tancurilor T-72 şi către Laos și Nicaragua.

În ultimul timp Serbia și-a mărit dependența de tehnică militară rusă, dar și de chineză. Pe lângă donația amintită, sârbii au încheiat cu Moscova un contract pentru livrarea de sisteme de rachete și artilerie antiaeriană Panțir-S1 iar în derulare există înțelegeri între cele două state și pentru aeronave MiG-29 și elicoptere de tip Mi-35.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel