Rusia continuă să înarmeze Armata Serbiei (Video) Moscova a făcut cadou 30 de tancuri T-72B1MS

S.I. Catalin / 27 mai 2021 / 10:54
Forțele armate sârbe primesc 30 de tancuri T-72MS și 30 de vehicule blindate de recunoaștere BRDM-2MS
Forțele armate sârbe primesc 30 de tancuri T-72MS și 30 de vehicule blindate de recunoaștere BRDM-2MS

Vicepremierul sârb și ministrul Apărării Nebojša Stefanović și șeful Statului Major al Armatei Serbiei Milan Mojsilović, au participat, la sfârşitul săptămânii trecute, la ceremonia de predare-primire a 30 de tancuri T-72B1MS și a 30 de vehicule blindate de recunoaștere BRDM-2MS. Tancurile şi vehicule blindate au fost donate de Federația Rusă pentru Serbia, a transmis Ministerul Sârb al Apărării.

Ministrul sârb al apărării a precizat că Federaţia Rusă a făcut către Armata Sârbă o donaţie în valoare de aproximativ 75 de milioane de euro, care este formată din 30 de transportatore blindate BRDM-2MS și 30 de tancuri modernizate T-72MS.

Stefanovic a ţinut să precizeze că donaţia s-a făcut în baza unui acord convenit la Sochi între preşedintele sârb Aleksandar Vucic şi omologul sau rus Vladimir Putin.

Ministrul Stefanovic și-a exprimat satisfacția față de faptul că cooperarea dintre Federația Rusă și Republica Serbia continuă și se dezvoltă într-un ritm bun.

„Cooperarea tehnico-militară, care are loc în cel mai bun mod pe baza acordului președinților noștri, este foarte importantă și creează în sine o bază bună și solidă pentru o cooperare cuprinzătoare între Rusia și Serbia”, a declarat ambasadorul rus la Belgrad, Alexander Botsan-Kharchenko, adăugând că cooperarea tehnico-militară între Serbia și Rusia are loc în conformitate cu acordurile și normele internaționale și pentru menţinerea stabilității în regiune.

Tancul T-72MS denumit „White Eagle”, este o versiune modernizată a tancului T-72. Tancul T-72MS cântărește 44,5 tone şi poate atince o viteză maximă de 60 km / h. Este echipat cu un tun de 125 mm, cu o mitralieră PKT de 7,62 mm și cu o mitralieră KORD de 12,7. În plus față de Serbia, Rusia a donat versiunea T-72B1MS a tancurilor T-72 şi către Laos și Nicaragua.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy