Rusia continuă să înarmeze Armata Serbiei (Video) Moscova a făcut cadou 30 de tancuri T-72B1MS

S.I. Catalin |
Data publicării:
Forțele armate sârbe primesc 30 de tancuri T-72MS și 30 de vehicule blindate de recunoaștere BRDM-2MS
Forțele armate sârbe primesc 30 de tancuri T-72MS și 30 de vehicule blindate de recunoaștere BRDM-2MS

Vicepremierul sârb și ministrul Apărării Nebojša Stefanović și șeful Statului Major al Armatei Serbiei Milan Mojsilović, au participat, la sfârşitul săptămânii trecute, la ceremonia de predare-primire a 30 de tancuri T-72B1MS și a 30 de vehicule blindate de recunoaștere BRDM-2MS. Tancurile şi vehicule blindate au fost donate de Federația Rusă pentru Serbia, a transmis Ministerul Sârb al Apărării.

Ministrul sârb al apărării a precizat că Federaţia Rusă a făcut către Armata Sârbă o donaţie în valoare de aproximativ 75 de milioane de euro, care este formată din 30 de transportatore blindate BRDM-2MS și 30 de tancuri modernizate T-72MS.

Stefanovic a ţinut să precizeze că donaţia s-a făcut în baza unui acord convenit la Sochi între preşedintele sârb Aleksandar Vucic şi omologul sau rus Vladimir Putin.

Ministrul Stefanovic și-a exprimat satisfacția față de faptul că cooperarea dintre Federația Rusă și Republica Serbia continuă și se dezvoltă într-un ritm bun.

„Cooperarea tehnico-militară, care are loc în cel mai bun mod pe baza acordului președinților noștri, este foarte importantă și creează în sine o bază bună și solidă pentru o cooperare cuprinzătoare între Rusia și Serbia”, a declarat ambasadorul rus la Belgrad, Alexander Botsan-Kharchenko, adăugând că cooperarea tehnico-militară între Serbia și Rusia are loc în conformitate cu acordurile și normele internaționale și pentru menţinerea stabilității în regiune.

Tancul T-72MS denumit „White Eagle”, este o versiune modernizată a tancului T-72. Tancul T-72MS cântărește 44,5 tone şi poate atince o viteză maximă de 60 km / h. Este echipat cu un tun de 125 mm, cu o mitralieră PKT de 7,62 mm și cu o mitralieră KORD de 12,7. În plus față de Serbia, Rusia a donat versiunea T-72B1MS a tancurilor T-72 şi către Laos și Nicaragua.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel