S-400. Turcia a anunțat când va primi al doilea lot de componente

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:

Ankara se așteaptă ca livrarea celui de al doilea lot de componente ale sistemelor S-400 să înceapă în 2020, a informat miercuri șeful Directoratului Apărării al Turciei, Ismail Demir, relatează site-ul agenției Tass.

"Livrarea celui de al doilea lot de componente pentru sistemele S-400 va avea loc la începutul anului viitor", a declarat acesta, informează Mediafax.

Ankara a comandat un sistem antibalistic şi antiaerian rus S-400, dar cazul a amplificat tensiunile dintre Turcia şi Statele Unite, aliaţi în cadrul NATO.

Statele Unite avertizează că sistemele S-400 nu sunt compatibile cu echipamentele NATO, formulând temeri că ar putea fi expuse date secrete de tip tehnic despre avioanele militare americane F-35.

În urmă cu puțin peste două săptămâni, componentele primei baterii de sisteme de rachete S-400 din Turcia au fost livrate la Baza Aeriană Akinci a Forțelor Aeriene Turce la Ankara, la bordul unei aeronave militare de transport An-124-100

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel