Rachetele S-400 au ajuns în Turcia

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Prima livrare a sistemului rusesc S-400 de rachete cu rază lungă de acțiune, cunoscută și sub numele de SA-21 Growler, a ajuns în Turcia.

Componentele primei baterii de sisteme de rachete S-400 din Turcia au fost livrate la Baza Aeriană Akinci a Forțelor Aeriene Turce la Ankara, la bordul unei aeronave militare de transport An-124-100 cu registrul RA-82038, potrivit analistului Babak Taghvaee.
Mai târziu, Ministerul Turciei de Apărare a confirmat că primele părți ale sistemelor de apărare antirachetă rusească S-400 au fost livrate la Ankara.

Statele Unite au avertizat Turcia că se vor confrunta cu sancțiuni economice dacă va continua să achiziționeze un sistem rusesc de apărare antirachetă. De asemenea, SUA a declarat că Turcia nu va avea dreptul să participe la programul de avioane de luptă F-35 de înaltă tehnologie.

Turcia a refuzat să cedeze la presiunea Statelor Unite, insistând că alegerea echipamentului de cumpărare este o chestiune de suveranitate națională.

Vezi și: Turcia trebuie să renunțe la rachetele S-400 pentru a rămâne în programul F-35

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel