Rușilor le-au luat trei ore să îndepărteze un submarin al SUA care ar fi intrat 4 km în apele lor. Șoigu i-a prezentat lui Putin raportul

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Un submarin american de atac din clasa Virginia, sursă foto: Military.com
Un submarin american de atac din clasa Virginia, sursă foto: Military.com

Ministrul Apărării de la Moscova l-a informat pe președintele Vladimir Putin despre incidentul denunțat de Federația Rusă cu privire la submarinul american nuclear care ar fi intrat în apele teritoriale ale Rusiei. Potrivit lui Serghei Șoigu, submarinul ar fi intrat 4 kilometri în apele ruse.

Ministerul rus al Apărării a informat, pe 12.02.2022, că o navă de luptă rusească a forțat un submarin american să părăsească apele teritoriale ale Federației Ruse, în zona Insulelor Kurile, unde sunt în curs de desfășurare exerciții navale.

Marina SUA a răspuns foarte repede acestor acuzaţii, precizând că incidentul pur și simplu nu s-a întâmplat.

În incidentul denunțat de ruși ar fi fost implicat un submarin nuclear american din clasa Virginia.

După cum au informat reprezentanții ruși, incidentul s-a produs pe 12 februarie, la ora 10.40 (ora Moscovei), în zona unui exercițiu planificat al Flotei ruse din Oceanul Pacific, lângă Insula Urup din lanțul Insulelor Kurile. În regiune, ar fi fost descoperit un submarin din clasa Virginia aparținând Forțelor Navale ale SUA.

 

Serghei Șoigu nu poate confirma cu exactitate că e vorba de un submarin american din clasa Virginia. Nava a fost îndepărtată după trei ore din apele ruse

 

Potrivit agenției de presă Tass, ministrul Serghei Șoigu, în timpul unei întrevederi cu președintele Vladimir Putin, a abordat incidentul denunțat de Moscova. 

Interesant e că deși de două zile întreaga presă din Rusia acuză că un submarin american a intrat în apele teritoriale ruse, Tass îl citează pe Șoigu azi care spune că submarinul în cauză era „cel mai probabil american”. Din spusele ministrului Moscova nu poate fi sigură de acest lucru.

Cert e că rușii au depus eforturi pentru îndepărtarea navei, precizează chiar ministrul Serghei Șoigu.

„Ca rezultat al eforturilor depuse timp de aproape trei ore submarinul a fost îndepărtat din apele teritoriale ale Federației Ruse unde a avansat mai mult de 4 kilometri, destul de mult raportat la geografia insulelor”, conchide Serghei Șoigu.

Amintim că în urma acestui incident, tot pe data de 12.02.2022, atașatul militar american la Moscova a fost convocat la Ministerul rus al Apărării pentru a da explicații.

Totodată, în cursul acestei zile, un înalt oficial al Armatei ruse, a afirmat că Rusia este pregătită să deschidă focul asupra navelor şi submarinelor străine care intră ilegal în apele sale teritoriale.

CITEȘTE ȘI: Cristi Diaconescu: Rusia a blocat Marea Neagră. Ucraina nu mai poate coopera decât cu România

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel