Rușii laudă noile drone kamikaze Z-53 din familia Lancet: “Au un aspect futurist și dispun de elemente de inteligență artificială”

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:

Portalul rusesc topwar.ru a informat, pe 23.11.2023, că designerii din Federația Rusă continuă să îmbunătățească dronele de luptă și să dezvolte noi vehicule aeriene fără pilot. Partea rusă susține că Produsul 53 al familiei Lancet, numit Z-53, care a fost prezentat publicului cu ceva timp în urmă, “a dobândit funcții incredibile și a devenit și mai util pentru întrebuințarea în cadrul operației militare speciale”.

Dispozitivul modificat dispune de un sistem de dirijare cu inteligență artificială integrată, care funcționează automat, nu necesită prezența unui operator uman și este capabil să recunoască țintele prestabilite.

Astfel, Z-53 poate detecta și angaja ținta în mod independent, conform parametrilor pre-introduși. De asemenea, la noile drone kamikaze au crescut atât precizia, cât și raza de acțiune.

După lansare, aripile pliabile, apăsate pe corp, se deschid, după care drona are un aspect futurist. O elice situată în spatele acesteia impinge drona înainte, iar o cameră de înaltă rezoluție situată în capul aparatului de zbor fără pilot este angajată în căutarea unei ținte.

Drona kamikaze de tip Z-53, cu o încărcătură explozivă de cinci kilograme, poate îndeplini misiuni atât în mod independent, cât și în grupuri (roiuri), ceea ce o face și mai periculoasă.

Aceste aparate de zbor fără pilot au fost prezentate pentru prima dată la forumul tehnico-militar Armata-2023 și au început să fie testate în zona operației militare speciale la sfârșitul lunii octombrie.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel