Rușii încearcă să se adapteze la războiul împotriva dronelor. Sistemul de război electronic “Sapphire” a fost modernizat și poate să suprime toate tipurile de drone, inclusiv FPV

Ionel Copcea |
Data publicării:

Un reprezentant al delegației concernului rusesc Tehnologii Radioelectronice, care participă la expoziția internațională de tehnică militară Dubai Airshow 2023, a declarat, pe 10.14.2023, pentru agenția de presă RIA Novosti, că sistemul de luptă împotriva dronelor de tip Sapphire a fost modernizat, ținând cont de experiența utilizării complexelor de război electronic în timpul operației militare speciale.

Potrivit declarațiilor acestuia, sistemul Sapphire actualizat “a învățat” să suprime toate categoriile de drone, inclusiv de tip FPV (First Person View).

După cum a precizat sursa rusească, specialiștii societății Gradient au efectuat lucrări de modernizare a sistemului de război electronic Sapphire. În principal, acesta a fost transformat într-un complex modular și a fost mărită gama de frecvență pe care lucrează. Sistemul terestru Sapphire este destinat pentru acoperirea unor obiective împotriva atacurilor cu drone ale adversarului.

,,Am mărit gama de frecvență a sistemului de război electronic de tip Sapphire de la 300 de MHz la 6 GHz. În consecință, complexul actualizat este capabil să suprime toate tipurile de drone cunoscute, inclusiv cele de tip FPV, care sunt utilizate în cadrul operației militare speciale și provoacă cele mai mari daune”, a declarat reprezentantul concernului Tehnologii Radioelectronice.

Testarea versiunii modernizate a sistemului de război electronic Sapphire a fost anunțată de partea rusă la sfârșitul lunii iulie a acestui an. Acesta a fost întrebuințat în Ucraina pentru acoperirea unităților de geniu, care indeplineau misiuni în zona operației militare speciale.

După cum au informat reprezentanții ruși, sistemul Sapphire este capabil să detecteze dronele la o distanță de până la 30 de kilometri și să le contracareze la o distanță maximă de până la cinci kilometri. Sapphire clasifică automat drona, declanșează o alarmă și apoi o neutralizează. În plus, acesta poate funcționa eficient nu numai împotriva dronelor, ci și a stațiilor de control de la sol.

După cum au explicat anterior reprezentanții companiei de stat Rostec din Federația Rusă, sistemul de război electronic Sapphire este capabil să detecteze și să clasifice dronele de tip aeronavă, micro și mini-dronele cu o greutate de până la 250 de grame, precum și dronele artizanale.

Comentariul autorului: Specialiștii militari ruși apreciază că sistemul de război electronic va fi foarte solicitat de către trupele ruse de pe linia frontului. Acesta permite acoperirea zonei de acțiune a mai multor unități împotriva dronelor inamice și, prin urmare, poate împiedica focul precis al artileriei.

În anumite condiții, de exemplu atunci când este întrebuințat împreună cu complexul de război electronic de tip Krasukha, sistemul poate să determine locația operatorilor, ceea ce este foarte important pentru dezactivarea directă a locurilor din care se execută controlul dronelor.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel