Rușii au dezvoltat o nouă protecţie improvizată pentru avioanele lor, în speranţa că aşa le vor proteja împotriva dronelor ucrainene

S.I. Catalin |
Data publicării:

Rușii vor construi noi ''sisteme de protectie'' peste avioanele lor pentru a le proteja de atacurile dronelor ucrainene. Mai multe imagini care prezintă aceste aşa-zise sisteme de protecţie au fost publicate de propagandistul rus Fighterbomber (Ilya Tumanov). El relatează că această soluţie a fost dezvoltată în câteva zile și poate fi folosită pentru aproape orice tip de avion tactic și pentru unele tipuri de elicoptere.

Este de remarcat că o astfel de ''husă'' costă aproximativ 10 milioane de ruble (102 mii de dolari), iar una dintre întreprinderi ruse de armament a donat un astfel de sistem de protecţie către forţele armate ruse.

Cel mai probabil, o astfel de plasă de protecţie nu va fi capabilă să oprească dronele cu focoase explozive, fără ca aeronavele staţionate pe aerodromuri să beneficieze de protecţie suplimentară.

În noaptea de 27 august, contraspionajul militar ucrainean a atacat un aerodrom militar din Kursk folosind drone "de carton" care dispuneau de un puternic focos exploziv.

Propagandistul rus Ilya Tumanov susține că această soluție nu este una convenită în mod oficial și că operarea unor astfel de ''sisteme de protecție'' fără o decizie corespunzătoare din partea Moscovei ar putea duce la răspundere juridică.

,,Deoarece este complet neclar cum și pe ce bază va fi aprobată documentația tehnică pentru astfel de structuri, cum vor fi trecute în bilanț și cine va plăti milioane sau pur și simplu va merge la închisoare dacă o grindă cade în timpul funcționării și avariază o piesă scumpă din avion sau răneşte grav militarii", a declarat Tumanov.

DefenseRomania a precizat anterior că rușii încercau să protejeze bombardierele strategice Tu-95 cu pneuri auto.

Rușii încearcă să protejeze bombardierele Tu-95 cu anvelope de mașină. La Baza Aeriană rusă "Engels" din regiunea Saratov, rușii încearcă să protejeze bombardierele strategice cu anvelope auto. Acest lucru a fost raportat pe rețeaua de socializare X, cunoscută anterior sub numele de Twitter, de către mai mulţi analişti OSINT care au publicat mai multe imagini din satelit.

Baza aeriană rusă Engels este locul de unde decolează bombardierele strategice ale Rusiei pentru a lansa rachete asupra Ucrainei. Aici, rușii au avut grijă să "protejeze" avioanele Tu-95 de dronele de atac ucrainene, recurgând la o ''inovație de neegalat''. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel