Rusia a "inventat" o nouă apărare pentru avioanele sale: Aripile unui bombardier Tu-95 au fost acoperite cu anvelope auto

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Se pare că există un sentiment serios de îngrijorare din partea Rusiei, care provine din amenințările potențiale la adresă unuia dintre mijloacele sale de război esențiale - baza aeriană Engels-2. Imaginile din satelit obținute în prima zi a lunii septembrie dezvăluie imagini care, deși nu sunt neapărat impresionante, sunt totuși interesante.

Rușii încearcă să protejeze bombardierele Tu-95 cu anvelope de mașină. La Baza Aeriană rusă "Engels" din regiunea Saratov, rușii încearcă să protejeze bombardierele strategice cu anvelope auto. Acest lucru a fost raportat pe rețeaua de socializare X, cunoscută anterior sub numele de Twitter, de către mai mulţi analişti OSINT care au publicat mai multe imagini din satelit.

Baza aeriană rusă Engels este locul de unde decolează bombardierele strategice ale Rusiei pentru a lansa rachete asupra Ucrainei. Aici, rușii au avut grijă să "protejeze" avioanele Tu-95 de dronele de atac ucrainene, recurgând la o ''inovație de neegalat''. 

O imagine din satelit arată un bombardier strategic Tu-95 acuperit cu anvelope auto. Se pare că acest lucru ar trebui să protejeze bombardierele strategice de drone.

Aceste imagini din satelit ar fi fost realizat în dimineața zilei de 1 septembrie şi arată că rușii au aruncat la propriu anvelope pe aripile unuia dintre bombardierele lor strategice Tu-95MS.

Judecând după o altă imagine din satelit, în care rușii au început, de asemenea, să instaleze o astfel de "protecție" pe un alt bombardier, putem concluziona că acesta nu este un incident izolat, deși rămâne de văzut câte dintre avioanele forţelor aerospaţiale ruse vor fi ''protejeze'' în acest fel.

Cu această ''apărare improvizată'', ruşii încearcă, se pare, să își protejeze aeronavele de alte atacuri cu drone ucrainene. Ucraina și-a folosit deja armele cu rază lungă de acțiune pentru a lovi la o distanță de 700 km.

La 5 decembrie a anului precedent, ucrainenii au lansat un atac asupra bazei aeriene Engels din Rusia. Această bază aeriană, importantă din punct de vedere strategic, servește drept punct de lansare pentru loviturile cu rachete îndreptate spre Ucraina. 

De asemenea, dacă ruşii decid să "instaleze" masiv pneuri pe avioanele lor, vor fi obligați să "demonteze" o astfel de protecție de fiecare dată înainte ca avionul să efectueze un zbor de antrenament sau de luptă, deoarece este clar că avionul nu va zbura cu pneuri pe aripi.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel