Interceptorul MiG-41, proiectul SF de generaţia a VI-a al Rusiei, se află în etapa de dezvoltare

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

În Rusia continuă munca pentru dezvoltare interceptorului cu rază lungă de acţiune, de generaţia a VI-a MiG-41, cunoscut și sub denumirea de PAK-DP (Prospective Aviation Complex of Long-Range Interception), care va înlocui interceptorul MiG-31, aflat în serviciul Forțelor Aeriene și al Aviației Navale a Marinei Ruse, cel puţin asta susţine compania rusă de stat Rostec.

Compania Rostec, cel mai mare dezvoltator şi producător de armament din Rusia, a precizat într-un comunicat de presă, pe 22 ianuarie 2020, dedicat programului de modernizare pentru interceptorul MiG-31, la standarul MiG-31 BM, că programul de dezvoltarea a lui MiG-41 este în line dreapta.

 

Mult zgomot, puţine detalii!

 

În materialul dedicat programului de modernizare pentru interceptorul MiG-31, la standarul MiG-31 BM, compania Rostec precizează următoarele: ca modernizarea lui „treizeci și unu” la nivelul MiG-31BM a început în 2008 şi că se lucrează pentru prelungirea duratei de viață cu câteva mii de ore de zbor, ceea ce va permite acestui interceptor să rămână în serviciu încă zece ani. Experții consideră că resursa corpului de titan al aeronavelor construite acum aproximativ 30 de ani este practic inepuizabilă. Și ținând cont de echipamentele și armele actualizate, MiG-31BM poate fi folosit de militari până când apare un înlocuitor mai avansat pentru acesta.

Despre MiG-41, Rostec face referire la sfârşit, în câteva rânduri, precizând că dezvoltarea următoarei generații interceptori a început deja, iar proiectul pentru „MiG-41”, se află în etapa de dezvoltare.

Faptul că Rusia lucrează la crearea unui înlocuitor pentru interceptorul de vânătoare MiG-31 a devenit cunoscut în august 2018. Șeful corporației MiG de atunci, Ilya Tarasenko, a raportat acest lucru jurnaliștilor.

„Acesta nu este un proiect mitic, este un proiect de lungă durată pentru MiG. Suntem fondatorii acestui proiect. Acum, sub auspiciile United Aircraft Corporation, se desfășoară o muncă intensă, așa că în curând o vom prezenta publicului ”, a precizând, la momentul respectiv Ilya Tarasenko.

 

Minciuni ruseşti: MiG-41 ar fi efectuat deja cu succes peste 200 de teste

 

Potrivit presei din Federația Rusă, noul interceptor rus MiG-41 ar fi efectuat deja cu succes peste 200 de teste.

În cazul în care informația este reală, acest lucru înseamnă că MiG-41 nu a rămas doar la stadiul de proiect pe hârtie ci viitoarea aeronavă deține deja un design și o documentație de proiectare.

Publicația indiană Defence View care citează portalul rus Avia.pro precizează că rușii au efectuat 246 de teste doar în perioada 10 ianuarie 2017 - 30 decembrie 2018. Acest lucru ar putea însemna că programul ar fi avansat mai mult de atunci.

Dacă este se ne luăm după spusele companiei Rostec că MiG-41 se află în etapa de dezvoltare, atunci pe ce au fost efectuate peste 200 de teste?

 

MiG-41, un proiect mai mult SF pentru Federația Rusă

 

MiG-41 face parte din programul PAK DP al Forțelor Aerospațiale ale Federației Ruse. Viitoarea aeronavă ar trebui să zboare aproape de orbita spațială și să atingă o viteză de 4.3 Mach! Acest lucru l-ar face cel mai rapid avion construit vreodată.

Noul avion ar urma să combine tehnologia de pe Su-57, dar să fie dotat și cu arme hipersonice. Dar se vorbește inclusiv de arme laser.

Cert e că MiG-41 ar trebui să înlocuiască treptat interceptoarele MiG-31 ale Federației Ruse.

Nu se cunosc date oficiale despre noul MiG-41. Din informațiile apărute în presa de specialitate, greutatea viitoarei aeronave va depăși 40 de tone, în timp ce lungimea va fi de peste 20 de metri. Aeronavele ar trebui să atingă o altitudine de 50 de kilometri.

Potrivit planurilor rușilor, prototipul avionului MiG-41 ar urma să efectueze primul zbor în 2022, iar aparatele să intre în serviciu cam în a doua jumătate a deceniului. Rămâne de văzut dacă Rusia va reuși într-adevăr să finalizeze cu succes un proiect de o asemenea amploare.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel