Rusia și-ar dori să exporte Su-57. Prezență masivă a aviației în India, cu Su-57E, Su-75 Checkmate, elicoptere și drone

Cătălin Costea |
Data publicării:
Avioane Su-57 ruse
Avioane Su-57 ruse

Rusia a organizat o adevărată ofensivă cu tehnică de aviație și apărare antiaeriană, însă aceasta se manifestă “domestic”, în cadrul Expoziției Aerospațiale Internaționale Aero India 2023,  care va avea loc în perioada 13-17 februarie la Baza Forțelor Aeriene Yelahanka din Bengaluru, India.

Expoziția colectivă a Rusiei, situată în Pavilionul B, include standurile Rosoboronexport, United Aircraft Corporation (o unitate a Rostec) și Almaz-Antey Air and Space Defence Corporation. De asemenea, delegațiile marilor întreprinderi din Rusia care produc sisteme și echipamente din domeniul tematicii expoziției vor fi prezente la Aero India.

 

Rusia prezintă în India versiunea de export a Su-57

 

2. Su-57, sur... (su_57_76404000.jpg)

Su-57, sursă foto: United Aircraft Corporation

Rosoboronexport, organizatorul standurilor ruse, prezintă aproximativ 200 de modele avansate de armament și tehnică militară fabricate în Rusia, inclusiv avionul de luptă multirol de generația a cincea Su-57E, avionul ușor de luptă Checkmate, avionul de transport militar IL-76MD-90A(E), aeronava-cisternă IL-78MK-90A, avioanele de vânătoare supermanevrabile Su-35 și Su-30SME și avioanele de luptă multirol MiG-35D.

În ceea ce privește Su-57, până la finalul anului trecut Rusia dispunea de 5 avioane Su-57: unul livrat în 2020, două în 2021 și două în 2022. Ulterior, în ultimele zile ale lui 2022, Rusia a anunțat livrarea unui nou lot, fără să precizeze numărul. Presa rusă vorbește de 4 aparate livrate. Astfel, în total, în cel mai fericit caz, Rusia dispune de 9 avioane Su-57.

Rosoboronexport va prezenta în India, de asemenea, elicopterul utilitar ușor Ka-226T, a cărui producție se dorește a fi cu participare ruso-indiană, în cadrul programului Make in India, la sediul Indo-Russian Helicopters Limited.

În plus, o gamă largă de elicoptere militare rusești vor fi afișate la Aero India 2023. Printre acestea se numără versiunile îmbunătățite ale elicopterelor de atac Ka-52E și Mi-28NE și elicopterele de transport militar Mi-171Sh, despre care producătorii spun că în prezent sunt la mare căutare în regiunea Asia-Pacific și pe piaţa mondială. 

Vizitatorii expoziției Rosoboronexport vor fi invitați să vadă și vehicule aeriene fără pilot (UAV) rusești, inclusiv UAV-ul de recunoaștere/atac Orion-E, UAV-ul de recunoaștere Orlan-10E și chiar Orlan-30, un nou produs lansat în 2022.

CITEȘTE ȘI: Rușii spun că Su-57 e de fapt avion de luptă de generația a 6-a. Noua versiune a Su-57 „are” caracteristicile viitorului NGAD al SUA

 

Rușii sunt prezenți în India și pe segmentul de apărare antiaeriană. Abakan, S-400 sau S350E Vitiaz - printre sistemele prezentate

 

3. S-350 Vity... (s_350_09169800.jpg)

S-350 Vityaz, sursă foto: YouTube Armies Power

Pe segmentul de apărare antiaeriană, Rosoboronexport a anunțat întreaga gamă de sisteme care pot funcționa atât independent, cât și ca parte a unui sistem eșalonat de apărare antiaeriană. Astfel, expoziția colectivă a Rusiei prezintă sistemul de rachete de apărare antiaeriană S-350E Vityaz, sistemele Viking, Tor-M2KM, Tor-M2E și sistemul autopropulsat de apărare antiaeriană Pantsir-S1. În plus, compania va prezenta sistemele portabile de apărare antiaeriană Igla-S și Verba.

De asemenea, vor fi expuse sisteme antidronă fabricate în Rusia, inclusiv Repellent, RLK-MCE, RB-504P-E și RB-504A-E. 

 

Rusia vrea cooperare industrială cu India

 

Ca parte a programului de afaceri al Aero India 2023, Rosoboronexport intenționează să organizeze întâlniri și negocieri de fond cu reprezentanții ministerelor apărării și ai altor departamente de securitate din India și din alte țări din regiunea Asia-Pacific.

Compania a recunoscut că se așteaptă să lucreze intens cu întreprinderile de stat și private din industria indiană de apărare în vederea extinderii domeniului de aplicare a parteneriatului industrial dintre Rusia și India, în baza programelor emblematice ale Indiei: Make in India (Produceți în India) și Self-Reliant India (India fără dependență).

CITEȘTE ȘI: Su-57 Checkmate, o căciulă prea mare pentru industria rusă? Rusia invită India să se alăture dezvoltării avionului

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel