Rusia prezintă în premieră noul sistem de rachete antiaeriene Abakan. S-400 și S350E Vitiaz vor fi și ele prezentate în India

Ionel Copcea |
Data publicării:
Foto: Almaz-Antey
Foto: Almaz-Antey

Serviciul de presă al concernului aerocosmic Almaz-Antey a anunțat, pe 09.02.2023, că Rusia va prezenta pentru prima dată, la expoziția internațională Aero India 2023, sistemul de rachete antiaeriene pentru apărarea antirachetă non-strategică de tip Abakan.

“Pentru prima dată în India, concernul va prezinta sistemul de apărare antirachetă 98R6E Abakan, destinat pentru distrugerea rachetelor balistice tactice și operativ-tactice actuale și de perspectivă”, au menționat reprezentanții societății Almaz-Antey, citați de agenția de presă rusă Tass.

După cum au precizat aceștia complexul este format dintr-o stație radar multifuncțională de tip 98L6E și până la patru instalații de lansare 51P6E2. Abakan este un mijloc de combatere a celor mai periculoase ținte balistice și permite desfășurarea de operații de luptă atât ca parte a unei grupări de apărare antiaeriană, cât și în mod independent.

În cadrul expoziției, concernul Almaz-Antey va prezenta și o serie de stații de radiolocație pentru descoperirea aeriană, între care Kasta-2E2, Gamma-DE și Podlet-E. Acestea sunt folosite pentru detectarea, stabilirea coordonatelor, urmărirea și identificarea țintelor aeriene și armelor avansate de atac aerian, inclusiv a celor realizate cu utilizarea tehnologiei stealth. Radarele pot să îndeplinească misiuni chiar și atunci când sunt expuse la bruiaj intens (activ, pasiv și combinat), potrivit producătorului.

 

Rușii vor prezenta în India și S-400 și S350E Vitiaz

 

2. S-350 Vity... (s_350_09169800.jpg)

S-350 Vityaz, sursă foto: YouTube Armies Power

De asemenea, vor fi prezente și sisteme navale de apărare antiaeriană de producție proprie. La standul concernului vor fi accesibile informații despre sistemele de apărare antiaeriană de tip Shtil-1, Resurs, Rif-M, precum și despre sistemele de rachete maritime Moskit-E și Moskit-MVE.

Comentariul autorului: Cea de-a 14-a ediție a Expoziției Aerospațiale Internaționale Aero India va avea loc la Bangalore în perioada 13-17 februarie. Aceasta se desfășoară o dată la doi ani. Rusia este unul dintre participanții activi la expoziție, în anul 2021, prezentând peste 200 de produse militare.

În ceea ce privește mijloacele de apărare antiaeriană, se pare că societatea Almaz-Antey va prezenta la expoziția din India și sistemul de rachete antiaeriene cu rază lungă de acțiune S-400 Triumf, precum și sistemul de rachete antiaeriene cu rază medie de acțiune S-350E Vitiaz.

Sistemul mobil multicanal de rachete antiaeriene cu rază medie de acțiune S-350 Vitiaz este destinat pentru apărarea unor obiective de stat, industriale și militare, precum și a grupărilor de trupe împotriva atacurilor aeriene cu mijloace moderne și de perspectivă. Potrivit rușilor, S-350 este capabil să distrugă ținte aeriene la distanțe de peste 120 de kilometri și la altitudini de peste 30 de kilometri. Timpul de trecere a sistemului din poziție de marș în poziție de luptă nu depășește cinci minute.

Între altele, pe lista de produse militare rusești mai figurează și avioanele de vânătoare Su-57E și Checkmate sau drona de cercetare Orlan-30.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel