Rusia recunoaște oficial că a eșuat în dezvoltarea de drone militare. UAV-urile ruse, depășite de cerințele tehnico-tactice ale Armatei

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:
Dronă rusească Orlan 10
Dronă rusească Orlan 10

Majoritatea dronelor produse în Federația Rusă nu îndeplinesc cerințele tehnice și tactice ale Ministerului rus al Apărării. 

O declarație în acest sens a fost făcută, pe 27.09.2022, de către reprezentantul Ministerului rus al Apărării, colonel Igor Ischuk, în cadrul unei mese rotunde cu tema: “Perspectivele dezvoltării tehnologiilor pentru vehiculele fără pilot în Federația Rusă”.

“Ministerul Apărării a elaborat cerințe tehnice și tactice adecvate pentru vehiculele aeriene fără pilot. Din păcate, majoritatea producătorilor nu sunt în măsură să le îndeplinească. Iar principala problemă a acestora o reprezintă baza de elemente, a menționat Ischuk”, citat de agenția de presă Tass. 

Potrivit precizărilor sale, în legătură cu această situație, Ministerul rus al Apărării este nevoit “să meargă pe simplificare și acorduri suplimentare, pentru acceptarea dronelor în regim experimental”.

Ischuk a adăugat că între cele mai solicitate drone de către trupe sunt cele de cercetare radiotehnică. “Cele mai căutate acum, pe lângă dronele de cercetare și dronele utilizate în calitate de muniții rătăcitoare, sunt dronele de cercetare radiotehnică”, a spus acesta.

În opinia sa, pe lângă prețul accesibil, dronele ar trebui să dispună de mijloace de detectare a radiațiilor, sisteme de identificare amic-inamic și să fie ușor de manevrat.

 

Eșecul rus în dezvoltarea de drone e confirmat și de achiziția de UAV-uri din Iran

 

Comentariul autorului: Eșecul Complexului Militar Industrial din Rusia în ceea ce privește dezvoltarea și producerea de drone este confirmat, implicit, și prin faptul că armata rusă s-a orientat către achiziționarea acestora din străinătate.

După ce a fost refuzată categoric de Turcia în ceea ce privește cumpărarea dronelor Bayraktar TB2, Rusia s-a adresat Iranului pentru achiziționarea de drone kamikaze și drone de cercetare și atac.

Ca urmare, la aproape șapte luni de la începerea conflictului din Ucraina, trupele ruse au început să întrebuințeze drone de “unică folosință” de tip Geran-2 (Shahed-136) și drone de cercetare și atac Mohajer-6. Se pare că acestea sunt dislocate în Peninsula Crimeea și sunt întrebuințate, în special, în Regiunea Odesa. 

CITEȘTE ȘI: Armata Ucrainei explică de ce rușii au trecut de la rachete Kalibr și Iskander la „rudimentarele” drone iraniene

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel