Rusia oferă Cubei credit pentru înzestrarea militară

Tudor Curtifan / 06 feb 2019 / 17:29

Rusia a aprobat şi semnat un credit de 38 milioane de euro ce va fi acordat Cubei pentru 'dezvoltarea durabilă' a sectorului său de apărare, a anunţat miercuri vicepremierul rus Iuri Borisov.

'Acordul a fost finalizat şi documentele semnate. Toţi parametrii, cum ar fi dobânzile, calendarul plăţilor şi moneda în care se vor face rambursările au fost aprobaţi în coordonare cu Cuba', a declarat oficialul rus agenţiei de presă Interfax.

Borisov, care coprezidează Comisia interguvernamentală ruso-cubaneză şi a efectuat o vizită în insula din Caraibe anul trecut, a subliniat că cele două ţări vor beneficia ambele de pe urma acestui acord, care vizează 'să asigure o dezvoltare durabilă sectorului de apărare al Cubei în anii următori'.

Directorul Serviciului federal de cooperare tehnico-militară din Rusia, Dmitri Şugaev, explică într-un interviu acordat miercuri ziarului economic Kommersant că împrumutul are ca destinaţie 'dezvoltarea cooperării tehnologice şi acordarea de asistenţă tehnică părţii cubaneze'.

Această cooperare va oferi Cubei 'posibilitatea de a-şi dezvolta complexul militar-industrial pe termen lung', a spus el, evocând că acordul interguvernamental privind cooperarea tehnico-militară cu Cuba datează din 2006.

În trecut, Rusia a furnizat Cubei o 'cantitate considerabilă' de arme şi echipamente militare şi a oferit insulei asistenţă tehnico-militară, au indicat oficialii ruşi.

'Produsele noastre vor consta în avioane, vehicule blindate, sisteme de artilerie, sisteme de apărare antiaeriană şi echipamente maritime', a indicat Şugaev.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy