Rusia lansează producția în serie a pistolului Udav destinat armatei

Eduard Pascu / 05 aug 2020 / 18:20

TsNIITochMash (parte a corporației de stat Rostec) a lansat producția primului lot de pistoale Udav de 9 mm, a informat biroul de presă Rostec.

"Lucrările la pistol au fost începute în martie 2014 și au intrat acum în producția în serie. Aceasta indică faptul că forțele armate au testat arma de foc și au dat recomandări, care au fost implementate de întreprinderea noastră. Am primit o comandă pentru primul lot", a declarat directorul TsNIITochMash, Albert Bakov.

Acesta a mai spus că este încrezător că datorită caracteristicilor și ergonomiei sale, Udav va prezenta interes nu doar pentru Forțele Armate Ruse, ci și alte agenții de securitate și forțe de ordine, precum și pentru clienții externi, transmite TASS.

În cunoscutul stil lăudăros rusesc Rostec a spus că designul pistolului include soluții originale care îi conferă unele avantaje în comparație cu CZ, Glock, Walther, Colt sau alte pistoale.

Udav are o rază de tragere eficientă de 100 de metri. Pistolul este capabil să străpungă veste antiglonț individuale (inclusiv veste de țesătură) și căști de tip II la o distanță de până la 75 de metri.

Udav poate funcționa într-un interval de temperatură de minus 50 grade până la 50 de grade Celsius. Pistolul cântărește 780 g fără muniție, are 206 mm lungime și 145 mm înălțime. Capacitatea încărcătorului este de 18 cartușe 9x21mm. Are o durată de viață garantată de 10.000 de focuri.

2. -imagine fara descriere- (pistol_udav_rusia_rostec_40266100.jpg)

Citește și: Pistoalele sovietice Makarov, înlocuite de Udav. Rușii laudă caracteristicile noilor arme

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy